Tippek a legolcsóbb repülőjegy megtalálásához

A repülőjegy lefoglalása manapság egyszerű, de nehéz feladattá válhat, ha nem találja, amit keres, vagy ha túl sok választási lehetősége van. 
 


A legolcsóbb repülőjegyek megtalálása érdekében itt van néhány tipp:

 1. Használj összehasonlító oldalakat és keresőmotorokat:  Használja a Kayak repülőjegy keresőt , a személyes kedvencemet. Ez utóbbi egyszerre rengeteg helyen ellenőrzi a kért járat árát, beleértve az Orbitz-  et és a Cheaptickets-t is, és rugalmasságot tesz lehetővé az utazási dátumok tekintetében. A Kayak azonban nem jelenít meg minden árat, ezért ne felejtsen el ellenőrizni más repülőjegy-keresőket és online jegyértékesítőket is:  Hipmunk , Momondo , Hotwire , Skyscanner , Expedia és Travelocity 

  Ezek a platformok lehetővé teszik, hogy egyszerűen összehasonlítsd a különböző légitársaságok árait és menetrendjeit.

  Iratkozzon fel kedvenc légitársaságainak hírlevelére , hogy az elsők között értesüljön akciós ajánlataikról (néha 25%-os kedvezménnyel).

 2. Legyen rugalmas a dátumokban: Ha lehet, próbálj meg rugalmas lenni az utazási dátumokkal. Gyakran az árak jelentősen változnak attól függően, hogy melyik napon vagy évszakban utazol.

  Utazás az iskolai szüneten kívül .

  Repüljön ki korán : általában a reggeli első járat a legolcsóbb.

  Ha az utazásba beleszámít egy szombat éjszakát, az jelentősen csökkentheti az árat.

  Menjen el kedden vagy szerdán,  mivel ez gyakran sokkal olcsóbb, mint hétvégén.

  Kerülje az üzleti utazások csúcsnapjait, például hétfőn (reggel) és pénteken (este), mivel ezek a legnépszerűbb időpontok az üzletemberek számára a repülésre, ami növeli a keresletet és korlátozza az ülőhelyek elérhetőségét.
   

 3. Kövesd a légitársaságok és az összehasonlító oldalak promócióit: Feliratkozhatsz a légitársaságok és az összehasonlító oldalak hírlevelére, hogy értesülj az aktuális kedvezményekről és promóciókról.

  Iratkozzon fel kedvenc légitársaságainak hírlevelére , hogy az elsők között értesüljön akciós ajánlataikról (néha 25%-os kedvezménnyel).

 4. Fontolj meg közvetlen foglalást: Néha közvetlenül a légitársaság weboldalán keresztül foglalva kedvezőbb árat kaphatsz, mivel elkerülöd a közvetítői díjakat.

  Foglalja le jegyét előre , körülbelül 6 hétig az intrakontinentális és 3 hónapig az interkontinentális utazáshoz. Valószínűleg nagy felárat kell fizetnie, ha túl későn foglal (az indulás napjától számított 14 napon belül), vagy ha túl korai foglal (több mint 5 hónappal korábban, kivéve, ha promóciós ajánlatokat vehet igénybe).
   


  Utazzon az utolsó pillanatban, ha nagyon rugalmas az utazási terveit illetően. A légitársaságok, különösen a charterjáratok, köztudottan csökkentik az áraikat, ha nem tudják feltölteni gépeiket a közelgő járatokra.

 5. Figyelj az alternatív repülőterekre: Néha olcsóbb lehet egy kisebb vagy kevésbé forgalmas repülőtérről indulni vagy odaérkezni.

 6. Használj inkognitó módot: Ha gyakran keresel repülőjegyeket ugyanazon a gépen, akkor a légitársaságok vagy a keresőmotorok cookie-kat használva emelhetik az árakat. Az inkognitó módban vagy a privát böngészési mód használatával elkerülheted ezt a problémát.

 7. Keress kombinált jegyeket: Néha különböző légitársaságokkal kombinált jegyek olcsóbbak lehetnek, mint egyetlen légitársaság által kínált jegy.

 8. Válassz non-stop járatot: Bár a non-stop járatok általában drágábbak, de időt és pénzt takaríthatsz meg a csatlakozások és átszállások elkerülésével.

 9. A fapados légitársaságok repülése sok pénzt takaríthat meg, de légy nagyon óvatos, mivel sok rejtett extrát számíthatnak fel (ezért nem is olyan olcsóak), és gyakran más, kevésbé kényelmes repülőterekre repülnek.


Ezek a tippek segíthetnek a legkedvezőbb repülőjegy megtalálásában. Ne felejtsd el, hogy az árak változhatnak, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni az árakat, amíg meg nem találod a legmegfelelőbb lehetőséget.

Németh Imre