Sült kacsa almával és hagymával

Hozzávalók
4 nagy kacsacomb 

½ teáskanál. frissen őrölt köménymag
2 kis vőrőshagyma, meghámozva és hosszában félbevágva 
6 evőkanál. sózott vaj
3 ropogós alma meghámozva, kimagozva és negyedelve
Friss zsályalevél a díszítéshez


 

1. LÉPÉS

Melegítse elő a sütőt.
 

2. LÉPÉS

Közben a kacsát sóval és az őrölt köménnyel ízesítjük. Közepes lángon melegítsen melegre egy nagy, sütőálló tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyőt, majd helyezze el a kacsacombokat a serpenyőben, bőrével lefelé. Főzzük, ellenállva a kísértésnek, hogy megfordítsuk a kacsát, amíg a bőr megbarnul, 18-20 percig. Tegyük tányérra, majd öntsünk le a kiolvasztott zsírból 2 evőkanál kivételével. Tegye vissza a kacsacombokat a serpenyőbe, bőrös felével felfelé, és a vágott oldalukkal lefelé helyezze köréjük a hagymát. Tegye át a serpenyőt a sütőbe, és süsse 45-50 percig, amíg a kacsa bőre mélyen aranybarna nem lesz, a hús megpuhul, a hagyma pedig puha és megpirult.
 

3. LÉPÉS

Közben egy másik nagy, sütőálló tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Amikor a hab alábbhagy, hozzáadjuk az almát, és néhányszor átforgatjuk a vajban, hogy bevonja. A szeleteket vágott felükkel felfelé a serpenyőbe helyezzük, és megfordítás nélkül addig sütjük, amíg az alja barnulni nem kezd, 5-7 percig. Tegye át a serpenyőt a sütőbe, és süsse 30-35 percig, amíg az alma megpuhul, az alja pedig mély aranybarna lesz.
 

4. LÉPÉS

A kacsacombot, a hagymát és az almát egy felmelegített nagy tálra tesszük, zsályalevelekkel díszítjük, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Receptajánló: Némethné Máté Ilona