Exkluzív interjú Kondor-Tar Andrea őstermelő és kistermelővel, a Levendula Álom Kert Csorna tulajdonosával

Fedezzük fel Kondor-Tar Andrea őstermelő és kistermelő Levendula Álom Kert Csorna Szakmai Elit Kiskereskedelmi Márkanagykövete, Elnöke által a levendula szörp széleskörű felhasználási lehetőségeit.

A levendula lenyűgöző illatával és sokoldalú jellegével nem csupán a mezőkre és kertekre korlátozódik. Az egyik csodálatos módja annak, hogy a levendula szörpöt beépítsük kulináris kalandjainkba. Ez az édes elixír számtalan lehetőséget rejt magában, és hétköznapi receptjeinket különleges kulináris élvezetekké varázsolja.
 

Hogyan jött az ötlet, hogy levendulából szörpöt készítsetek?

Az ötlet a levendulából készült szörp megalkotására a Levendula Álom Kert létrehozásával kezdődött 2020-ban. Ahogy őstermelőként és kistermelőként tevékenykedtünk, elkötelezettek lettünk a fenntartható termelés, a vegyszermentesség és a kiváló minőségű levendulatermékek előállítása mellett. Tudatában voltunk annak, hogy valódi, helyi ízeket szeretnénk kínálni fogyasztóinknak, ezért büszkén állítottuk elő termékeinket helyben, Csornán. A Levendula Álom Kert exkluzív termékválasztéka magában foglalja a szirupokat, krémeket, aromavizeket és olajokat, mindegyiket a legmagasabb minőségből készítve. Emellett a levendulán kívül más gyógynövényekkel és chilivel is foglalkozunk.

A levendulaszörp ötlete abból született, hogy olyan terméket kívántunk létrehozni, amely egyedi ízzel rendelkezik, és kiemeli a levendula kellemes aromáját és jótékony hatásait. A célunk az volt, hogy egy igazi különlegességet kínáljunk, amely megfogja a fogyasztók fantáziáját és érzékeit, és egyben hozzájáruljon a Levendula Álom Kert márkánk hírnevének és elismertségének további növekedéséhez. A 2023-as SZAKMAI ELIT ÉV KIVÁLÓ TERMÉKE díj elnyerése pedig elismeri és megerősíti munkánk minőségét és eredményeit.
 

Milyen folyamat vezetett el a termék kifejlesztéséhez?

Először alapos kutatást végeztünk a levendula egészségügyi előnyeiről és a feldolgozási lehetőségekről. Ezután tesztelésre került néhány recept, amíg megtaláltuk a tökéletes arányokat és ízeket. A Levendula Álom Kert Levendula szörp kiemelkedő jellemzője az élénk és intenzív levendula íz és illat, melyet természetes összetevők felhasználásával ér el. Ez a szörp a legkiválóbb levendula virágokból készül, minőségellenőrzéssel és kifinomult csomagolással.
 

Miért pont a levendula volt az alapanyag választása?

A levendulát azért választottuk, mert nemcsak kellemes íze és illata van, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, mint például a stresszcsökkentés és az alvásjavítás.  A szörp nem csak finom, de az egészségre is jótékony hatással van, valamint lelki békét hoz a stresszes embereknek és nyugtalan gyerekeknek.
 
 

Milyen módon használható fel a levendulaszörp a mindennapokban?

A levendulaszörp nagyon sokoldalú, felhasználható üdítőkben, koktélokban, desszertekben, vagy akár salátaöntetekben is az egyedi íze és illata miatt.
 

Milyen fogyasztói visszajelzéseket kaptatok eddig a termékről?

A visszajelzések rendkívül pozitívak voltak. A fogyasztók nagyon kedvelik az egyedi ízt és az egészségügyi előnyöket.
 

Milyen kihívásokba ütköztetek a termék kifejlesztése során?

- Íz és aroma: A levendula jellegzetes íze és illata miatt fontos volt olyan módszereket és arányokat megtalálni, amelyek maximálisan kiemelik ezeket az elemeket, miközben egyensúlyt teremtenek más ízekkel és az édesítőszerekkel.

-Minőség és frissesség: Fontos volt olyan minőségű levendulát használni, amely megfelel az elvárásainknak, és frissen, minél kevésbé feldolgozott formában kerül feldolgozásra a szirup elkészítése során.

- Stabilitás és tartósság: A szörp stabilitásának és tartósságának biztosítása szintén fontos kihívás volt, különösen a termék minőségének megőrzése érdekében a tárolás és az eltarthatóság szempontjából.

- Vevői elfogadás és piaci pozícionálás: A levendulaszirup egyedi íze és illata lehet, hogy kevésbé szokványosnak tűnik a fogyasztók számára. Ezért fontos volt megfelelő módon kommunikálni a termék előnyeit és felhasználási módjait, valamint megtalálni a megfelelő piaci pozícionálást a versenytársak között.

- Szabályozások és előírások: A gyártás során figyelembe kellett vennünk a helyi, országos és nemzetközi szabályozásokat és előírásokat, például a higiéniai előírásokat és az élelmiszerbiztonsági szabványokat.

Ezek a kihívások sok munkát és kísérletezést igényeltek, de végül sikerült kifejlesztenünk egy minőségi levendulaszörpöt, amely megfelelt az elvárásainknak és a fogyasztók ízlésének.

 

Milyen újításokat terveztek a jövőben a termékpalettában?

Terveink között szerepel más levendulatermékek kifejlesztése is, például levendulás párna.
 

Hogyan tudja a levendulaszörp támogatni a fenntartható mezőgazdaságot és a helyi közösségeket?


A levendula szörpöt saját magunk által termesztett levendulából állítjuk elő, ezáltal támogatva a helyi gazdaságot és a fenntartható mezőgazdaságot.  Emellett a saját termesztésű levendula felhasználása lehetővé teszi számunkra, hogy szorosabb kapcsolatot ápoljunk a termesztési folyamat minden lépésével, és biztosak lehessünk abban, hogy a termékeink minősége magas színvonalú és fenntartható.
 


Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk!