Dupli Casa Villa – Modern luxus rezidencia Marbachban

Németországban, a Neckar folyó közelében, található a "Dupli Casa", melyet Jürgen Mayer német építész tervezett. Az űrkorszerű épület három szintes és betonból készült. Az előző lakás inspirálta a "Dupli Casa" sima formáit, melyek a belső és külső teret harmonikusan összekapcsolják.
 
  • Név: Dupli Casa Villa
  • Típus: Futurisztikus Modern
  • Hálószobák: 5
  • Fürdőszobák: 8
  • Méret: 12 809 négyzetméter
  • Telek: 74 270  négyzetméter
  • Épült: 2008

A luxus lakóépület geometriája az előző épület lábnyomán alapul, mely korábban a helyszínen állt. Jürgen Mayer építész ezt az alapvető geometriát felhasználva tervezte meg a "Dupli Casa" épületét, melynek eredménye egy lenyűgöző és modern építmény lett.

Az eredetileg 1984-ben épült, azóta számos bővítéssel és átalakítással ellátott új lakóépület a "családi régészetet" idézi meg a duplikáció és a rotáció játékos alkalmazásával. Jürgen Mayer tervezőnek sikerült egy olyan modern épületet létrehoznia, amelynek formái és struktúrája visszhangzik az eredeti épület történetével és az azt körülvevő környezettel.

A tervező a talajszinten két diszkrét réteg között elhelyezett félig nyilvános teret hoz létre, mely egyedi megközelítést biztosít az épületben.

Az új villa kifinomult kapcsolatot valósít meg a belső és a külső között, lenyűgöző kilátást kínálva Marbach óvárosára és a Neckar-völgyre.

A Dupli Casa példázza, hogyan tud a modern építészet harmóniába kerülni környezetével, és hogyan tudja kihasználni a természet körülötte rejlő szépségeket. Egy bizonyos nézőpontból a szerkezet ellentétesnek tűnhet a külső élekhez képest, miközben lágyan belesimul a gyepbe, és felfelé áramlik a tetővonal felé.

Az aprólékos, fésűszerű tereprendezés és az introvertált páholyok ötvöződnek az épület stílusával, hangsúlyozva a dizájnt, miközben találóan elmossák a luxus és a geometria közötti határokat.

Fényképek: David Franck Photographie
Írta: Németh Imre