Exkluzív interjú Nagyváradi Nellivel

Exkluzív interjú Nagyváradi Nellivel

Életvezetési tanácsadó, mediátor, life coach, pedagógus, producer, zeneszerző,
üzletasszony és még sorolhatnánk mennyi hivatás köthető Nagyváradi Nelli nevéhez.

Tudnál mondani pár szót a kezdetekről?

Mindig is énekesnő, színésznő  és tanárnéni szerettem volna lenni gyerekként, és az élet így is alakította. Az egyikből jött a másik és hirtelen már az egyetemen voltam.

Mi volt a motivációd, hogy elindítsd a saját énekstúdiódat? Mi a célotok az
egyes hozzátok járó énekesekkel?


Az énekstúdió is gyerekkori álom volt, és amikor Budapestre költöztem ki is néztem egy helyet: "Egyszer nekem itt lesz egy iskolám" majd 4 év múlva így is lett. A módszertant amerikában tanultam , ami azért egyedi, mert azt veszi elsőként figyelembe, hogy ne sérüljön a hangszál. Ezt a módszertant rajtunk kívül még egy iskola tanítja csak Magyarországon. A diákok egyéni érdekei a legfontosabbak. Van, aki hobbiból énekel , van, akinek zenekara van és van, aki híresség és kell tanulnia.

Honnan jött az indíttatás, hogy lelki gondozóvá válj? Hol végezted el ezt a képzést és mikor?

A 15 év tanítás mindig is visszaigazolta, hogy az oktatás egy terápia is egyben. A barátaim gyakran mondták: "Te miért nem vagy pszichológus?" és így jött az ötlet, hogy elvégzem a pszichológiát. A PTE által szervezett life coach képzést választottam a pszichológia mellett, mert jobban megtetszett, mint az előtte tanultak. Egy éve végeztem.

A világ körülöttünk egyre gyorsabban változik, sok a stressz és a konfliktus, nagy a rohanás, kevés a kapaszkodópont. Egyre több dologgal kell egyszerre megküzdeni és egyre kevesebb időnk van bármire. Milyen problémákkal szembesülsz a munka folyamán?

Az ügyfelek, páciensek problémái igen széleskörűek és engem titoktartás kötelez.

Meggyőződésed közé tartozik, hogy az énmárka építéséhez párhuzamosan szükség van még az érzelmi- és a pénzügyi intelligencia fejlesztésére is. Hogyan kell elképzelni egy ilyen egyéni konzultációt, terápiát?

30 és 60 perces konzultációk lehetségesek, és az előzetes egyéni igények felmérése alapján történik online vagy személyesen az irodámban.

Az egészséges életmód és a helyes táplálkozás fontosságáról már Magyarországon is rengeteget hallani. Mégis, a magyarok egy jelentős része továbbra is jelentős mennyiségű alkoholt fogyaszt, dohányzik, keveset mozog, és nem táplálkozik egészségesen. Szerinted hogyan lehetne elérni, hogy az emberek többsége ne csak olvassa, hanem mindennapi életében is kövesse az egészséges életmódra vonatkozó, valóban hatékony ajánlásokat?

Sajnos a magyarokra kifejezetten jellemző, hogy elhanyagolják a testi egészségüket és csak akkor cselekednek, amikor már baj van. Én rendszeresen hangoztatom, hogy a teljes értékű növényi alapú étrend milyen hasznos és egészséges, szerencsére egyre többen tapasztalják ennek a jótékony hatását, így bízom benne hogy hamarosan úttörő lesz ez az életmód Magyarországon is.

A life coach-ként érzelmi intelligenciád magas és jól is bánsz az emberekkel!
Mi 
a sikered titka?


 

Nagyon köszönöm! Ezt többen kérdezték már, és szerintem az, hogy én is rengeteg traumatizált élethelyzetet kellett feldolgozzak az életem során és talán ettől válhatok hitelessé.

Mi az az öt kifejezés, amivel mostani Önmagadat jellemeznéd?

tudatos, nyugodt, boldog, céltudatos, határozott

Mi volt a legjobb tanács életedben, amit kaptál?

Minden napnak megvan a maga baja, előre ne idegeskedjünk azon, ami még meg sem történt.

Van esetleg pár tipped, tanácsod olvasóink számára? Hogyan vészeljék át a
jelenlegi helyzetet?

Bízzanak saját magukban, és legyen hitük azzal kapcsolatban, hogy minden csak egy állapot, semmi sem tart örökké!

Mit szeretnél mindenképpen elérni az életedben?

New Yorkba költözni a családommal, és ott is alapítani egy énekstúdiót és ott is segíteni minél több embernek!


Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk!