Élménybeszámoló / Dubai - Abu Dhabi / Egyesült Arab Emírségek

A Szakmai Elit magazin mindig is az inspiráció és az izgalmas utazások támogatója volt, és most egy igazi zenei ikonnal készítettünk egy csodálatos Dubai Abu Dhabi élménybeszámolót. Szakmai Elit Életműdíjas Szántai Gyula, aki a Mokka együttes alapítója és kiemelkedő gitárosa, megosztja velünk, milyen értékes tapasztalatokat és inspirációt hozott számára ez a csodálatos utazás. A beszámoló középpontjában a városok lenyűgöző látványosságai, kulturális kincsei és különleges atmoszférája, mely mélyen megérintette a zenészt és családját.

Kövessétek velünk ezt a különleges élménybeszámolót, hogy bepillantást nyerhessetek Dubai - Abu Dhabi Szántai Gyula szemével.

Irány az Egyesült Arab Emírségek

Délután repülőgéppel utaztunk Budapestről Abu Dhabiba. Késő este érkeztünk Dubaiba, a 19 éve kint élő lányunkhoz.

Másnap reggeli kényeztetés a medence hűsítő vízében, körülötted a Dubai metropolisz ragyogó felhőkarcolói magasodnak.

Dubai az azonosítása miatt rendkívüli, a csodálatos és luxus épületeiről, számos kényeztető szolgáltatásairól. A mi lakásunkhoz hozzátartozott a gyönyörű medence, amely a magas épület tetején található, és fantasztikus kilátás nyílik a városra.

14 emeletnyi fürdőzés ebben a lenyűgöző környezetben olyan élményt nyújtott, amit nem felejtünk el soha.

Városnézés a modern Dubaiban, az ikonikus látnivalók felfedezésével. Az Abu Dhabi-i kirándulás a harmadik napon lenyűgöző élményeket és kulturális felfedezéseket ígért.

Abu Dhabi:  ikonikus épületek 

Az Abu Dhabi Kallifája, vagyis az Egyesült Arab Emírségek fővárosának uralkodója, hivatalos nevén az Egyesült Arab Emírségek Kallifája, rendelkezik egy impozáns rezidenciával, amelyet a Qasr Al Watan Palotának neveznek. Ez a palota az Egyesült Arab Emírségek elnökének hivatalos fogadóhelyszíne is, és egy fontos kulturális központ a régióban.

A Qasr Al Watan Palota látogatói megcsodálhatják a palota gyönyörű építészeti részleteit, valamint az Egyesült Arab Emírségek történelmét és kulturális örökségét bemutató kiállításokat is. A palota impozáns kertekkel és egy gyönyörű működő órával is büszkélkedik. A látogatók itt betekintést nyerhetnek az ország kormányzati működésébe és hagyományaiba.

Emirates Palace Hotel, amely az Abu Dhabi Kallifája rezidenciájának szomszédságában található és az egyik legexkluzívabb és luxus kategóriájú szálloda az Egyesült Arab Emírségekben. Az Emirates Palace Hotel az Abu Dhabi tengerpartján fekszik, egy szálloda épülete maga is lenyűgöző, palotára emlékeztető dizájnja miatt.

Az Emirates Palace Hotel valóban híres arról, hogy 24 karátos aranylapokkal megszórt ételeket és italokat kínál, mint például az aranyporral megszórt cappuccinót és süteményeket. Ezek a luxus ételek és italok a vendégek számára egy exkluzív élményt kínálnak, és szimbolizálják az Egyesült Arab Emírségek gazdagságát és luxusát.

A szálloda emellett számos éttermet és bárt kínál, ahol kiváló ízeket és kulináris élményeket élvezhetnek. Az Emirates Palace Hotel hatalmas medencékkel, gyönyörű kertekkel és egy hosszú homokos tengerparttal is rendelkezik, így a vendégek rendelkezésére áll a pihenés és a luxuskörnyezet élvezete. A szálloda emellett számos wellness- és szépségközponttal is rendelkezik, ahol kényeztethetik magukat.

A nap fénypontja az Abu Dhabi Forma 1 autópálya megtekintése. Világ egyik legmodernebb versenypályája, és motorsport rajongóként számomra kivételes élményt kínált.

Legmodernebb versenypálya a világon, és magában foglal egy lenyűgöző komplexumot, ahol megtalálható luxusszállodák, éttermek, üzletek és még sok más kényelmi szolgáltatás.


 
Visszatérés Dubai-ba.

Pálma szigeten strandoltunk egy hotelben Dubaiban! A Pálma szigetek Dubai egyik legikonikusabb városfejlesztési projektjének része, és a szigetek lenyűgöző tengerparti szállodái és strandjai ideális helyek az igazi luxus és kényelem megtapasztalásához.
 


 
Az unokámmal és a kutyájával tett séták emlékezetes pillanatokat teremtettek, és lehetőséget adtak a pihenésre és az egymás társaságának élvezetére. Az ilyen séták során a városi zajtól és nyüzsgéstől kikapcsolódtunk a zöld környezetben. A természetes szépség, a modern városi élet találkozása az egyik olyan aspektusa Dubainak, amely megmutatja és átéli a városban való tartózkodást.
 

 
Dubaiban a lakóparkok általában igényesen tervezettek és gondozottak, a növényzet gazdag és változatos. Sok lakóparkban megtalálhatóak a trópusi növények, a pálmák és a virágok, amelyek kiválóan passzolnak a sivatagi környezethez.
 

Milyen szinvonalúak az élelmiszerboltok?

Dubaiban számos élelmiszerbolt és bevásárlóközpont található, amely a város sokszínű kulturáját és igényeit tükrözi. Az élelmiszerboltok általában jól ellátottak, és a világ számos részlegéből származó áruk, amelyek tartalmazzák a helyi arab és nemzetközi konyha alapanyagait is. 
 

 
Dubaiban több nemzetközi láncszupermarket is jelen van, például a Carrefour, a Spinneys és az Lulu Hypermarket. Ezek az üzletek széles választékát kínálnak élelmiszerekből, háztartási cikkekből és számos más termékcsoportból.
 

Egy kis esti Dubai fíling a város egészen egyedi atmoszféráját és varázsát mutatja. Dubaiban az éjszaka is olyan lenyűgöző, mint a nappal, és rengeteg élményt és tevékenységet kínál az esti órákban.
 

 
A jet-ski-zés lehetősége adott arra, hogy közelről megcsodálhattuk a modern felhőkarcolókat a vízből. Az ilyen élmények a Dubai utazás emlékezetes pillanataihoz, és kiválóan alkalmasak arra, hogy felfedezzük a várost egy másik nézőpontból.
 
 

A Dubai Marina ismert a modern felhőkarcolóiról, lakóházairól és számos étteremről, mely a város és a vízpart lenyűgöző kilátással büszkélkedhet. Ez egy népszerű hely a turisták és a helyiek számára is, és számos kikötő és hajótársaság is működik itt, így lehetséges a hajókirándulásokra is a Perzsa-öbölön.


A Dubai Marina egy tengerparti lakó- és üzleti negyed Dubajban, amely luxus lakóépületekből, éttermekből, bevásárlóközpontokból és sokféle szórakozási lehetőségből áll. Egyik fő jellemzője az elegánsan kialakított móló és a Marina körüli sétány, amely mentén kellemes sétákat tettünk.Délelőtti kerékpározás a Marinán.

Dubaiban több zenebolt is található, ahol zenei hangszereket, CD-ket, lemezeket és egyéb zenei felszereléseket vásárolhatnak. Ime a kedvenc Gibson SG gitár.
 

 "Emirates Mall" bevásárló központban voltunk, itt található a hatalmas síparadicsom.
 
 
 
Az "Emirates Mall" egyike Dubaj legelőkelőbb és legismertebb bevásárlóközpontjainak, és híres a sokféle szolgáltatásáról és látványosságairól. Az egyik ilyen látványosság, amiről beszél, a "Ski Dubai", amely egy hatalmas fedett síparadicsom a bevásárlóközpontban. 
 

 

Van valami tiltott Dubaiban?

Dubai nyitott és toleráns társadalom, ahol az emberek a világ minden tájáról harmonikusan és tisztelettel élnek. Mint minden úti célnál, a lakosoknak és a turistáknak be kell tartaniuk a helyi törvényeket. Fontos megjegyezni, hogy az Egyesült Arab Emírségekben szigorúbb az erkölcsi kódex, mint a világ egyes részein. Például tilos alkoholt inni nyilvános helyeken, kivéve az engedéllyel rendelkező szállodákat és azok éttermeit, valamint az erre kijelölt társalgókat. Ezenkívül nem megengedett a szeretet túlzott nyilvános kimutatása. Az Egyesült Arab Emírségekben van az egyik legalacsonyabb bűnözési ráta a világon, és széles körben elismerik, hogy az egyik legbiztonságosabb hely az élethez, a munkához és a látogatáshoz.

Az utolsó esténk Dubaiban lehetőség ad arra, hogy még mélyebben elmerüljünk a város kulturális és szórakozási lehetőségeiben.


 
Ez fantasztikus lehetőség a fényképezésre és az emlékezetes pillanatok megörökítésére.


 
Köszönöm, hogy olvasta az Élménybeszámolót / Dubai - Abu Dhabi / Egyesült Arab Emírségek utazás cikkemet és remélem felkeltettem az érdeklődését Önnek is!

Sok élménnyel tértünk haza és mindenkinek ajánljuk ezt a  csodálatos Egyesült Arab Emírségeket!