Daniele Barresi Food Artist


 
Az avokádó nagyszerű a szívnek, az agynak, a bőrnek, a hajnak és a bélnek, de Daniele Barresi olasz művész más felhasználási lehetőséget talált a népszerű gyümölcsnek. A zöld húst használja vászonként, hogy hihetetlenül bonyolult avokádófaragásokat készítsen. Ételszobrai olyan lenyűgözőek, hogy még díjakat is kiérdemeltek. A WACS Bajnokság kétszeres világbajnok faragó tervezője (2013-ban és 2014-ben is).

Könnyen belátható, hogy Barresi miért volt olyan sikeres a választott művészeti ágában. Avokádófaragásai nemcsak vizuálisan lenyűgözőek, de egyértelműen bizonyítják szakértői képességeit is. Minden terv elkészítése órákig is eltarthat, de Barresi minden pillanatot élvez.

A természet ihlette mintáktól a faragott madarakig és más lényekig a Barresi csodálatos műalkotásokká varázsolja az avokádót. És bár híres avokádószobrairól, más gyümölcsökből, zöldségekből, szappanból és még gyantából is farag. „Nagyon szeretek faragni, különösen a görögdinnyét, mert a szülőföldemre emlékeztetnek” – árulja el. – A színeik miatt – zöld, piros és fehér – és a méretük miatt is. Bármilyen dizájnt választhatok, még akkor is, ha ez egy ideig tart.”

A gyümölcsfaragás lehetővé teszi, hogy Barresi összekapcsolja az ételek iránti szeretetét a művészet iránti szenvedélyével. „Számomra a faragás nyugalmat jelent” – mondja. „Mindig is szerettem mindent, ami a művészettel és a konyhával kapcsolatos, így a faragással lehetőségem nyílt mindkettőt összeilleszteni.”

Daniele Barresi olasz művész hihetetlen szobrokat készít avokádóból. 
 

Díjnyertes faragványai órákig is eltarthatnak, de a művész szereti a folyamatot.



Tervei közül sok a természet ihlette.





Minden hihetetlen alkotás megérdemli, hogy egy galériában legyen.


Sajnos a szobrok előbb-utóbb elpusztulnak…
 

…de minden darab a fényképeken keresztül él tovább.

Barresi több mint 87 000 Instagram-követővel osztja meg munkáját.





Ennek az ételművésznek a fantáziájának nincs vége.





Daniele Barresi: Weboldal | Instagram | Facebook