Exkluzív interjú a Szakmai Elit díjas Pup Tamara sminktetoválóval, a Luxury Cosmetics tulajdonosával

Milyen szakmai tapasztalattal rendelkezel a sminktetováló iparban?

2019 óta vagyok sminktetováló. Az első naptól kezdve aktívan, napi szinten dolgozom a szakmában.
 

Milyen típusú sminktetoválásokat készítesz, és melyekkel rendelkezel tapasztalattal?

Szemöldök, szemhéj és ajak tetoválással is foglalkozom, ezen belül is az összes technikát, javítást alkalmazom a munkám során.
 

Hogyan biztosítod, hogy a vendégeid elégedettek legyenek az általad készített sminktetoválásokkal?

Természetesen rugalmas vagyok, előre elmondok mindent, aki bizonytalan annak biztosítok egy teljesen ingyenes alkalmat, aminek a keretein belül kimérem az arcához, berajzolom, megbeszéljük és meg tudja nézni, hogy tetszik e neki amit lát. A berajzolt forma 100%-ban tükrözi a kész tetovált eredményt. E mellett természetesen folyamatosan kapcsolatban vagyunk a gyógyulás után is, ha valaki alakítani szeretne vagy problémája lenne, készséggel állok a rendelkezésére. Mindig megbeszélünk mindenkivel mindent, így nem lehet probléma.
 

Milyen tanácsokat adnál egy vendégnek, aki sminktetoválást tervez, de nem biztos abban, hogy milyen mintát vagy stílust válasszon?

Tanácsadás szempontjából nagyon sok mindent figyelembe szoktam venni és el is mondok. Például az arc formáját és színét, a haj és szemöldök szőr színét, elmondom hogy a kimérés a vendég adott arcához pontosítva van rajzolva, aktuális divat és hogy kinek mi áll jól. Általában megfogadják ❤️
 

Hogyan kezeled a vendégek panaszait vagy elégedetlenségeit?

Nagyon nagyon ritkán fordult elő bármilyen panasz vagy elégedetlenség, de természetesen teljesen rugalmasan, napra kész oldjuk meg együtt a problémát teljesen ingyenesen.
 

Hogyan kezeled az egyes vendégek bőrtípusait, például az érzékeny vagy problémás bőrt?

Érzékeny és problémás bőr is akad bőven, amivel az ég világon semmi gond nincs, ha kell többször átmegyünk a területen, fokozott oda figyeléssel, megfelelő közbeni és utóápolóval, finoman dolgozva a területen nyugtató hatású készítményekkel.
 

Milyen személyes tapasztalatod van a sminktetoválások készítésével kapcsolatban?

A személyes tapasztalataim zömét arra orientálva válaszolnám meg, hogy a munkám során a legtöbbször javításokat csinálok. Ami szerintem egy nehéz terület, sokszor asszimmetrikus, túl vastag, aránytalan, el van színeződve, vagy épp heges, esetleg elfolyt ( szemhéj tetoválások esetén). Ezekre is végeztem képzest, hogy a lehető legjobb tudásom szerint kezeljem a problémát és javítsam ki. A teljesen természetes felületre könnyű tetoválni, általában természetes színt és formát választunk.
 

Hogyan tartod magad naprakésznek a legújabb sminktetoválási trendekkel és technológiákkal kapcsolatban?

Naprakész vagyok szinte egyfolytában, mert a lehető legtöbb továbbképzést elvégeztem a szakmával kapcsolatban. Ebbe bele tartozik jó pár külföldi képzés is (Orosz, Angol), nagyon sok online képzés, és természetesen itthoni tanulmányok. Mivel van tapasztalatom, ezért a továbbképzéseket is nagyon hamar el tudom sajátítani. Folyamatosan nézem a divatot, az új technikákat, képzéseket és megoldásokat. Tetoválás eltávolító gépet is vásároltam tavaly, ha esetleg menthetetlen egy egy dolog javítással, akkor azt el tudjuk tüntetni, majd újat varázsolni.
 

Milyen készségekkel rendelkezel a sminktetoválás terén, például az arc és test tetoválás, szemöldök tetoválás vagy ajak tetoválás terén?
 

Én azt gondolom, hogy ezen a területen nem elég csak tudni, megtanulni és érteni, elengedhetetlen többek közt a szépérzék, hogy lássa a szakmabeli hogy valójában igazából mi áll jól a vendégnek, majd ezt össze kombinálni azzal, amit ő szeretne, ezen kívül vizuális típusnak kell lenni és néha kell egy kis képzelő erő is.
 

Pup Tamara sminktetováló
Luxury Cosmetics by Pup Tamara
9700 Szombathely, Kálvária utca 34.
Tel: +36 30 325 7916
Email: tamarapup@icloud.com


Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk!