Kérdések és válaszok: Válaszol Némethné Máté Ilona Szakmai Elit magazin alapítója, társtulajdonosa

Kérjük, tájékoztasd olvasóinkat a Szakmai Elit-nél betöltött vezető pozíciódról.

Szakmai Elit alapító tulajdonosaként felügyelem és stratégiát alakítok ki a Szakmai Elit márkaértékét és imázsát emelő marketingkampányokban. Szeretek minden projekthez kritikus, elemző gondolkodásmóddal hozzáállni, hogy új potenciális ügyfeleket vonzzak és növeljem partnereink elkötelezettségét.
 
 
Melyek voltak azok az akadályok, amelyekkel szembe kellett nézned és le kellett küzdened a kezdeti vezetői évek során?

A nyolcvanas évek végén női vállalkozó létemre kezdetben az egyik legnagyobb kihívás volt, hogy megpróbáljak fellépni egy olyan rendkívül erős iparági területen, mint a média szolgáltatások. Annak ellenére, hogy szembesültem ezekkel a kezdeti nehézségekkel, szilárdan hittem az elképzeléseimben, mivel egyedülálló volt a programunk, és először mutattuk be Magyarországon. Évekig tartó kemény munkára, odaadásra és türelemre volt szükség ahhoz, hogy a Szakmai Elit-et olyan globális márkává építsük, amilyen ma. Kiváltságnak tartom, hogy szerepet játszhatok abban, hogy segítsek másoknak a karrierjük növekedésében, a nagy kiváltság nagy felelősséggel jár. Az én felelősségem, hogy feltárjam a lehetőségeket a csapatom tagjai számára, hogy fejlődjenek, tanuljanak és magabiztossá váljanak, támogassam őket az út során.
 

Meséljél nekünk a Szakmai Elit-ről és annak alappilléréről.

Férjemmel elindítottam a Szakmai Elit online magazint, hogy segítsek a vállalkozóknak elérni a kívánt növekedési potenciált. Egyedi üzleti programjaink, szakértői tanácsadásunk és megfizethető tagsági klubunk alapvető támogatást nyújt a vállalkozóknak ahhoz, hogy eligazodjanak a folyamatosan változó üzleti környezetben.Előnyben részesítjük az emberi kapcsolatokat, a vezetést, az érzelmi intelligenciát és a sokszínűséget. Alapvető értékeink, az egyszerűség, a csapatmunka, a szakmai kiválóságok vezérelnek bennünket napi tevékenységeink során, és hiszünk abban, hogy a szakmai kiválóságok  sikerünk hajtóereje. Az egyéni fejlődésre, valamint az egyszerűség, a tisztelet és az inkluzivitás kultúrájára összpontosítva segítjük a vállalkozások fejlődését és rendkívüli eredmények elérését.
 

Szerinted melyek azok a legfontosabb tulajdonságok, amelyekkel minden vezetőnek rendelkeznie kell a mai korban?

A kihívások ellenére az embernek belülről kell motivációt merítenie. A szenvedély, ha motivációval párosul, sokkal könnyebbé teszi az utazást. A jó vezetőnek hinnie kell a képességeiben és az álmaiban. A vezetőnek képesnek kell lennie arra, hogy nyitott legyen a változásra, tudatosságra, empátiára és hiteles kapcsolatokra.
 

Mi az a képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?

Szombathelyi Derkovits lakótelepen található Napraforgó Bölcsődében dolgozok kisgyermeknevelőként 38 éve. Kisgyermeknevelőként tudásom birtokában segítik a gyermekeknek a világ megismerésében, felfedezésük minden örömében, így a gyermekek boldogan, önfeledten, tevékenykedhetnek, játszhatnak és mindeközben „tanulnak”.  Ez a hivatás igen nagy felkészültséget kíván meg, mert a kisgyermeknevelő a legérzékenyebb, legtöbb törődést, szeretetet, dédelgetést igénylő korosztályt neveli, gondozza, biztosítja számára a harmonikus testi, szellemi, valamint szociális fejlődés lehetőségeit, feltételeit. 

Amit mondanak rólam: Jó kommunikációs készséggel rendelkezem, naprakész a szakmai tudásom, valamint kellő tapasztalattal rendelkezek a kisgyermeknevelői szakmában.
 


Fotó: VN/Pánczélné Némethy Anett
Vaol: Elismerések a bölcsődék napján Szombathelyen
 
Amatőr pétanque versenyzőként sikereket érünk el férjemmel hazai és nemzetközi szinten!

Az amatőr versenyeken való részvétel egy fantasztikus lehetőség arra, hogy fejlődjön a játéktudásunk, és megtapasztaljuk a versenyzés izgalmát és kihívásait. A pétanque egy olyan sportág, amelyben a stratégia, a precizitás és a csapatmunka rendkívül fontos szerepet játszik. Az amatőr versenyzőként a legfontosabb, hogy élvezzük a játékot és a versenyzést. Továbbra is tartunk edzéseket, fejlesszük a technikánkat és stratégánkat. Szeretnénk részt venni magasabb szintű versenyeken is, ahol még nagyobb kihívásokkal találkozhatunk, és még többet tanulhatunk a játékról.Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?

Van egy romantikus vigjáték amit nézek a Netflixen, ez  A tökéletes párosítás  Szereplők: Victoria Justice, Adam Demos, Luca Sardelis 

Hogy megnyerjen egy nagy ügyfelet, a rámenős Los Angeles-i borszakértő munkát vállal egy ausztrál juhfarmon, ahol találkozik egy zord és titokzatos helyi lakossal.


Olvasom a Kenzie Swanhart Szakácskönyv pároknak - Akik a konyhában is társak  Műfaj: Gasztronómiai könyv.
 

Kenzie Swanhart háziasszonyból lett gasztroblogger és szakácskönyvíró. Több mint 150 ezer eladott szakácskönyvvel a háta mögött Kenzie imád egyszerű, mégis ízletes, természetes alapanyagokkal készülő fogásokat alkotni és megosztani. Bostonban él férjével, Juliennel és kutyájukkal, Charlie-val. Julien Levesque nappal a marketing és a termékfejlesztés területének szakértője, este ínyenc. Miután a felesége által fejlesztett szinte összes receptet végigkóstolta az elmúlt kilenc évben, kapva kapott az alkalmon, hogy az ételek és a közös főzés szeretetét együtt is megoszthassák a világgal.

Nagyon sok nagyszerű zenét hallgattok, főleg  Lady Gaga Oscar díjas - kétszeres Golden Globe- és tizenháromszoros Grammy-díjas olasz származású amerikai énekesnő, dalszerző, színésznő zenéjét. 
 


Forrás:  YouTube Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (from A Star Is Born) (Official Music Video)
 
Van kedvenc vacsorád?

Kedvenc vacsorám? Nehéz lenne egyetlen ételt kiemelni, de igazán szeretem a tengeri ételeket. Az óceán frissessége és a különleges ízviláguk mindig lenyűgöznek engem. A tengeri herkentyűk, mint például a friss rák, homár vagy lazac, mindig izgalmas és ízletes választásnak számítanak számomra. A tengeri ételekben felfedezhetem a különféle ízek és textúrák harmóniáját, ami valóban különlegessé teszi az étkezést számomra.
 

 
A tenger gyümölcseinek rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegség és a szívroham kockázatát. Az omega-3 zsírsavak csökkenthetik a koleszterinszintet és a vérrögképződést, valamint csökkenthetik a gyulladást a szívben és az érrendszerben. 

A szusi hagyományos változatában erjesztett halas rizs, amit sóban tartósítanak. Ez a módszer Délkelet-Ázsiából származik és ott a mai napig népszerű. 
 


A rizsbe csomagolt hal erjedésének oka, hogy az erjedő rizsből keletkező ecet aminosavakká bontja le a halat. Eredménye az umami nevű íz, ami a japánok szerint az ötödik alapíz az édes, sós, savanyú és keserű mellett. Japánban a szusi legrégebbi változata, a narezusi készítése még mindig hasonlít erre a folyamatra. Ebből alakult ki aztán az osizusi, majd az edomae nigirizusi, amit a világ többi része ma szusi néven ismer.

Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?

Az életemben számos fontos ember van, de az unokám az, aki különleges helyet foglal el a szívemben. Az unokám egy igazi kincs az életemben. Az őszinte mosolya és a ragyogó szeme mindig felvidítanak, és boldogságot hoznak az életembe. Őszintén szólva, nincs olyan pillanat, amikor a jelenléte ne adna nekem erőt és örömet. Megosztjuk egymással az érdeklődési területeinket, és mindig nagy örömmel játszunk, beszélgetünk vagy egyszerűen csak együtt vagyunk. Minden pillanat, amit vele töltök, drága és felejthetetlen emlék lesz az életemben. Büszke vagyok rá, és hálás vagyok azért, hogy része lehetek az ő életének.
 
Unokám tehetséges a kosárlabda sportban, különleges büszkeséggel tölt el.

Mi az, amit mindig is ki akartál próbálni?

Szeretem a magasságokat, és rajongok a rendkívüliért, keresem a kihívásokat! Kipróbálnám a Bungee jumping ugrást a mélybe.

Azt mondják ez a sport nagy lendületet és adrenalin-fokozatot kínál azoknak, akik kipróbálják. Amint a résztvevő leugrik és a levegőbe zuhan, átélheti a szabadság teljes érzését. A pillanat, amikor a lábuk már nem ér a földhöz, és a testük súlytalanná válik, hihetetlenül felszabadító érzést kelt. Ez az érzés olyan, mintha repülnénk vagy lebegnénk a levegőben. Első pillantásra abszurd ötletnek tűnik a bungee jumping. Leugrani a hídról úgy, hogy csak egy kötéldarab tart biztonságban? De ha megnézzük a biztonsági óvintézkedéseket, látni fogjuk, hogy a bungee jumping az egyik legbiztonságosabb extrém sport. 


A bungee jumpinghoz elszántság, kalandvágy, kíváncsiság, jó adagnyi bátorság kell hozzá…

Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

„Tudásunknak vagy képességeinknek nincs célvonala. A világ gyorsan változik, és hajlandónak kell lenned vele együtt növekedni és változni."
 

Melyek a legjobb és a legrosszabb ajándékok, amiket valaha kaptál?

A legjobb, de inkább egyik legszebb ajándék Dávid fiam születése volt. A legrosszabb pedig egy használt nyúlszőrme bunda amit egy közeli hozzátartozómtól kaptam. Ez az ajándék azért tekinthető rossznak, mert nem vette figyelembe személyi ízlésemet és tudnivaló, hogy az állatok védelme és jóléte fontos kérdés számomra. Általában ajánlott olyan ajándékokat választani, amelyek kifejezik a szeretetet és gondoskodást, valamint figyelembe veszik az illető érdeklődését és személyiségét.
 
 
Mik a céljaid a közeljövőben?
 
Szakmai Elit tulajdonosaként a következő években legfontosabb üzleti céljaim a következők: az üzlet bővítése, az ügyfélkapcsolatok erősítése, a technológia felkarolása, a közösségnek való visszaadás, a fenntarthatóság előmozdítása, az innováció előmozdítása és a tehetségek felkutatása. Ezek a kulcsfontosságú területek segítenek kiterjeszteni hatókörünket, fenntartani a kivételes szolgáltatást, lépést tartani a technológiai fejlődéssel, és kimutatni elkötelezettségünket a társadalmi felelősségvállalás iránt. Ha ezeket a célokat előnyben részesítjük, vállalkozásként tovább fogunk növekedni és fejlődni, miközben hűek maradunk az egyszerűség, a csapatmunka és a kiválóság értékeihez.
 

Most nyertél lottón nagy nyereményt, mire költöd?

Jövőbeli törekvések
 
Közeljövőben egy könyv megírása és kiadása. Emellett tovább szeretném fejleszteni a Szakmai Elitet, hogy elindítsak egy Franchise modellt Magyarországon és nemzetközi szinten. Szeretnék létrehozni egy ismert kozmetikai márkát a NMI bőrápoló termékcsaládot,  amely egyik luxus kategóriába tartozna.