Exkluzív interjú Kiliti Ferenc box promoterrel, a Videoton Box Club klubvezetőjével

Hogyan kezdődött a box gála szervezése, mi volt az ötlet mögötte?

A kezdeteket akkora vezetném vissza, amikor két évvel ezelőtt a vezető promóciós cég abba hagyta a tevekénységét. Akkor kezdődött minden. Öcsém, Kiliti Tamás promoter nélkül maradt és nem akartam, hogy ezért abba hagyja az ökölvívást. Ezért úgy döntöttem, hogy megszervezem neki a profi magyar bajnoki címet és ezzel megalapítottam a Kiliti Promotions, ami hozta az első gálát szülővárosomban, Székesfehérváron.
 

Milyen kihívásokkal szembesültök a gála szervezése során, és hogyan oldjátok meg azokat?

A gálák szervezésekben már rutinosan mozgunk. Az elején meg kellett tanulnunk minden apró részletre figyelni, hogy össze álljon a gála. De a jó csapatunknak és a kooperációnak köszönhetően már jól össze állnak a dolgok.

A gála szervezése során különböző kihívásokkal néztünk szembe, de az évek során kialakult tapasztalatok és egy erős csapat segítségével sikeresen kezeljük ezeket. Elsőként az esemény komplex logisztikája mindig a feladat, ahol fontos a részletekre való odafigyelés. Az időzítés, a helyszín kiválasztása, a technikai infrastruktúra biztosítása, mind olyan elemek, amelyekre nagy figyelmet fordítunk a gördülékeny esemény lebonyolítása érdekében.
 

 

Az eseményre való felkészülés során az egyik kulcsfontosságú tényező a rugalmasság és a problémamegoldó képesség. Bármennyire is tervezünk előre, mindig felmerülhetnek váratlan helyzetek vagy technikai problémák. Ezekre a helyzetekre gyorsan kell reagálni, és rugalmasan alkalmazkodni a változásokhoz. Egy tapasztalt, jól összeszokott csapat rendkívül hasznos ilyenkor, mivel együtt könnyebben tudja kezelni a váratlan kihívásokat. A költségvetési kérdések is egy másik fontos aspektus. A gála szervezése során hatékonyan kell gazdálkodni a rendelkezésre álló forrásokkal. Ez magában foglalja a szponzorációs megállapodást, a jegybevételeket, és más finanszírozási forrásokat. A költségek ellenőrzése és az optimális kiadások kezelése elengedhetetlen a sikeres eseményhez.
 

Milyen szempontok alapján választjátok ki a résztvevőket és a fellépőket a gálára?

A csapatunk folyamatosan bővül és építjük a harcosainkat. Szakmai lépések alapján választjuk a párosításokat. Fontos a fejlődés. Az ökölvívás, a stílusok megmérettetése, hasonló karakterek, különböző karakterek, felmérjük miből lesz jó összecsapás. De, emellett fontos, hogy tartalmas közönség szórakoztató mérkőzések legyenek. Sok ökölvívó szeretne csatlakozni hozzánk, 2024 -ben biztosan bővülünk.
 

Milyen edzési vagy felkészülési programokat szerveztek a résztvevők számára a gála előtt?

Az edzéseket a csapatok saját maguk koordinálják, mondhatni önállóan. Mi a menedzsmentért és a rendezvényekért felelünk.
 

Milyen szerepet játszanak a szponzorok és partnerek a gála megvalósításában?

A partnerek a mozgató rugója az istállónak. Egyedi szemléletünk üzleti eszközt kínál a mellettünk levő cégeknek, akikkel többrétegű kapcsolatot ápolunk. Ez szilárd alapokat ad.
 

Hogyan támogatja a gála a helyi box közösséget és a sportág fejlődését?

Feltettük Székesfehérvárt a box térképére, hiszen profi nemzetközi magyar bajnokunk van és emellett neveljük az utánpótlást is a Videoton Box Clubbal karöltve, ami szintén a mi egyesületünk.


Milyen emlékezetes pillanatokat tartasz számon az előző gálákról?

A legszebb és legadrenalinnal telibb az első rendezvény volt, ahol én készítettem fel öcsémet a magyar bajnoki címre, amit aztán meg is nyertünk. Emellett promoterként kezdtem szervezni a gálát. Rengeted nyomás volt rajtam, de hihetetlenül élveztem. Átszaladt rajtam a mondás: nem a cél hanem az út.
 

Milyen különleges elemeket illesztetek be a gála programjába, hogy az egyedülálló legyen?

Mindig találunk új show elemet, ilyen volt a The Ring is, amit a Supernova Intertrans Kft.- vel és Lovas Sándor barátommal alkottunk meg. Ebben a brendben Magyarország üzletemberei csapnak össze a sportág népszerűsítése érdekében.
 

A helyszín szempontjából mindig fontos volt, hogy exkluzív legyen. Így kerültünk egy ókori vár közepébe, Varpalotára a Thury várba és így választottuk a négy és öt csillagos exkluzív hoteleket is. Persze alappillér a sportcsarnok is, de ezzel egyedül állót alkotunk.
 

Milyen szerepet játszik a technológia a gála szervezésében és az esemény lebonyolításában?
 
A technológia fontos. Ami mégjobban, hogy figyeljük a nemzetközi brendeket, hogy ne legyünk elmaradva. Show. Business. Boxing.
 

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve a box gála tekintetében?

A jövőben továbbra is építjük a kiválóságainkat, címeket szeretnénk nekik szervezni. Külföldi megmérettetésekben próbáljuk ki magunkat. Illetve folytatódik a the ring is meglepetés résztvevőkkel, de komoly sport értékekkel.
További információkért látogasson el a
Kiliti Ferenc box promoter https://kilitipromotion.hu/ 
website oldalára:
 

Köszönöm szépen az interjút, sok sikert kíván a továbbiakban is a Szakmai Elit csapata!