Espresso Martini koktél


Az Espresso Martini recept története

Az Eszpresszó Martini egy ikonikus ital, amelyet Dick Bradsell brit bártender talált fel a 80-as években a londoni Fred's Clubban. Azt mondják, a koktélt eredetileg egy modell kérte, aki szerette volna feldobni az estéjét. Bradsell vodkát kevert össze eszpresszóval és kávélikőrrel: így született meg az Eszpresszó Martini.
 


Richard Arthur Bradsell, koktélkészítő
 

Hozzávalók:

  • 4 cl Vodka
  • 2 cl presszókávé
  • 2 cl kávélikőr (pl.: Sheridan’s vagy Kahlúa)
  • 1 cl juharszirup (pl.: Verival Juharszirup)
  • tojásfehérje

Elkészítés:

1. lépés
Az összetevőket rakjuk bele a shakerbe, töltsük meg jéggel, majd erősen rázzuk össze.

2. lépés
Szűrjük át az italt egy hűtött martinis pohárba.

3. lépés
Díszítésként dobjunk 3 db pörkölt kávészemet az ital tetejére.


Jó tudni:

Minél jobb minőségűek az összetevők, annál jobb ízű a koktél. Ne felejtsd el a 3 szemes kávét, amiket háromszögként vagy egymás alá helyezünk a habra. Ezek az egészséget, a szerencsét és a jólétet jelentik.

Espresso Martini koktél szervírozása:

Ezt a koktélt klasszikus koktélos, más néven Y pohárban szokás szervírozni.

Ha egy erős koktélra vágysz vacsora után, és tudod, hogy hosszú lesz az éjszaka, akkor igyál egy Espresso Martinit!