Főoldal - Gasztrokultúra - Receptek - Mexikói töltött paprika
Mexikói töltött paprika
Hozzávalók 6 adaghoz
Elkészítés:
A rizst először olívaolajon picit lepirítjuk, felöntjük 2 bögre alaplével, 15 percig főzzük, majd 5 percig még fedő alatt hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vágjuk félbe hosszában a paprikákat, magozzuk ki őket, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Vágott felükkel lefelé fordítva pirítsuk le őket egy serpenyőben 15 perc alatt. Amíg pirulnak, nekiállhatunk a tölteléknek.
Egy evőkanál olívaolajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, ehhez adjuk a fokhagymát és a jalapenot, és addig süssük őket, amíg meg nem puhulnak. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a pulykahúst, fűszerezzük a köménnyel, chilivel, paprikával, oregánóval. Süssük addig, amíg a husi ki nem fehéredik.
Mehet hozzá a bab, a kukorica és a kockázott paradicsom a levével együtt, főzzük addig, amíg a lé elfő kicsit.
Vegyük le a tűzről a szószt, keverjük bele a rizst és a koriandert. Sózzuk, ha szükséges.
Töltsük meg a paprikákat a töltelékkel, majd szórjuk meg mindegyik tetejét reszelt sajttal.
Rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyünk a tepsi tetejére alufóliát, és tegyük be őket az előmelegített sütőbe. 20 perc után vegyük le a fóliát, és így süssük még őket 10-15 percig, amíg a sajt meg nem olvad.
Tejföllel, salsával, olívabogyóval tálaljuk.
- 6 darab kaliforniai paprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab jalapeno
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 doboz vörösbab
- 1 doboz kukorica
- 2 tk kömény
- 2 tk chilipehely
- fél tk fűszerpaprika
- fél tk oregánó
- ízlés szerint só, bors
- 80 dkg kockázott paradicsom (lében)
- 1 bögre rizs
- ízlés szerint friss koriander
- 2 bögre cheddar sajt
Elkészítés:
A rizst először olívaolajon picit lepirítjuk, felöntjük 2 bögre alaplével, 15 percig főzzük, majd 5 percig még fedő alatt hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vágjuk félbe hosszában a paprikákat, magozzuk ki őket, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Vágott felükkel lefelé fordítva pirítsuk le őket egy serpenyőben 15 perc alatt. Amíg pirulnak, nekiállhatunk a tölteléknek.
Egy evőkanál olívaolajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, ehhez adjuk a fokhagymát és a jalapenot, és addig süssük őket, amíg meg nem puhulnak. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a pulykahúst, fűszerezzük a köménnyel, chilivel, paprikával, oregánóval. Süssük addig, amíg a husi ki nem fehéredik.
Mehet hozzá a bab, a kukorica és a kockázott paradicsom a levével együtt, főzzük addig, amíg a lé elfő kicsit.
Vegyük le a tűzről a szószt, keverjük bele a rizst és a koriandert. Sózzuk, ha szükséges.
Töltsük meg a paprikákat a töltelékkel, majd szórjuk meg mindegyik tetejét reszelt sajttal.
Rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyünk a tepsi tetejére alufóliát, és tegyük be őket az előmelegített sütőbe. 20 perc után vegyük le a fóliát, és így süssük még őket 10-15 percig, amíg a sajt meg nem olvad.
Tejföllel, salsával, olívabogyóval tálaljuk.