Főoldal - Gasztrokultúra - Receptek - Avokádóban sült tojás
Avokádóban sült tojás
Egyszerű egészséges, fehérjedús reggeli, uzsonna vagy akár könnyű étel!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 érett avokádó
- 4 friss tojás
- csipetnyi bors
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (vagy más friss fűszernövény)
- Opcionálisan: 1 evőkanál csípős szósz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
- Vágd félbe az avokádókat, majd vedd ki a magját. Kevés húst kaparj ki a közepükből, hogy elférjen bennük a tojás.
- Egy kisebb tűzálló tálat készíts elő, és helyezd el benne az avokádókat. Minél szorosabban férnek el, annál jobb.
- Üss bele egy tojást mindegyik avokádó félbe. Ha lehetséges, először a sárgáját üssed bele, hogy a fehérje kitöltse a szabadon maradt területeket.
- Süsd a sütőben 15–20 percig, vagy amíg a tojások fehérjéje teljesen átsül.
- Miután kivetted a sütőből, ízlés szerint borsozd meg, szórd meg apróra vágott metélőhagymával vagy más friss fűszernövénnyel. Opcionálisan adhatsz hozzá csípős szószt is.
- Jó étvágyat kívánok!
Ó, és ne felejtsd el a könyvjelzők közé tenni ezt a receptet, mert ha egyszer kipróbálod, még többet fogsz visszatérni.
Némethné Máté Ilona