Avokádóban sült tojás

Egyszerű egészséges, fehérjedús reggeli, uzsonna vagy akár könnyű étel!
 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 érett avokádó
  • 4 friss tojás
  • csipetnyi bors
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (vagy más friss fűszernövény)
  • Opcionálisan: 1 evőkanál csípős szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. Vágd félbe az avokádókat, majd vedd ki a magját. Kevés húst kaparj ki a közepükből, hogy elférjen bennük a tojás.
  3. Egy kisebb tűzálló tálat készíts elő, és helyezd el benne az avokádókat. Minél szorosabban férnek el, annál jobb.
  4. Üss bele egy tojást mindegyik avokádó félbe. Ha lehetséges, először a sárgáját üssed bele, hogy a fehérje kitöltse a szabadon maradt területeket.
  5. Süsd a sütőben 15–20 percig, vagy amíg a tojások fehérjéje teljesen átsül.
  6. Miután kivetted a sütőből, ízlés szerint borsozd meg, szórd meg apróra vágott metélőhagymával vagy más friss fűszernövénnyel. Opcionálisan adhatsz hozzá csípős szószt is.
  7. Jó étvágyat kívánok!

Ó, és ne felejtsd el a könyvjelzők közé tenni ezt a receptet, mert ha egyszer kipróbálod, még többet fogsz visszatérni.
 
Némethné Máté Ilona