Tippek a terasz újratervezéséhez

Néha olyan sok időt töltünk a belsőépítészeti tervezéssel, hogy megfeledkezünk otthonunk külső tereiről.

Ha hiányzik a terasz dekorációja, számtalan mód van arra, hogy némi hangulatot adjunk hozzá.

Párnák és szőnyegek

Szerezzen be olyan padlópárnákat, amelyekkel Ön és vendégei nyugodtan leülhetnek a földre. Letakarhatja a talajt egy kültéri szőnyeggel is, amely egy kis meleget visz a térbe.


Kreatív ülés

Akasszon fel függőágyakat, ha teraszát pihentető, csendes helyként szeretné használni gondolkodásra vagy olvasásra. Ha szeretné extra kényelmessé tenni a teraszát, dobjon be egy heverőt.

Növények

Adjon hozzá néhány cserepes növényt, hogy elhozza a természetet ebbe a beltéri-kültéri térbe. Szépen feldobják a környezetet. Csak győződjön meg arról, hogy a terasz elrendezése lehetővé teszi, hogy a növények vagy virágok elegendő napfényt kapjanak.


Étkezési terület

Ha szeret a szabadban étkezni, adjon hozzá egy kis asztalt és néhány széket a teraszához. A melegebb hónapokban mehet a szabadba, vacsorázhat a naplementében! Fontolja meg egy bárkocsi vásárlását, amellyel zökkenőmentesen juttathatja el a koktélokat a konyhából a teraszra. Akár asztali tűzhelyet is telepíthet, ha a teraszon húsokat szeretne sütni.
 

Függönyök és válaszfalak

A magánélet egy elemének növelése érdekében akasszon fel egy függönyt, vagy állítson be egy válaszfalat, amely elválasztja a terasz terét a kültértől. Akár otthonában is átfestheti a régi redőnyöket, és akadályként használhatja őket a terasz és az udvar többi része között. Ha továbbra is természetes napfényt szeretne kapni, válasszon világos színű függönyt, vagy csak a terasz egyik oldalán állítson fel válaszfalat a részleges magánélet érdekében.


Keverje össze a tervezési stílusokat

A teraszon természetes átmenetet biztosítson otthona és hátsó udvara között. Vegyen be olyan bútorokat, amelyek beltéri és kültéri keverékek, például fonott székek díszpárnákkal.


Világítás

Szereljen be világítást, hogy éjszaka is használhassa a teraszt. Legyen szó nagy lámpáról, vagy több villogó lámpáról, a megfelelő világítás lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki helyéből.
 

A teraszában több lehetőség rejlik, mint gondolta volna. Gondolja át, hogyan szeretné használni a terét, és meg fog lepődni, hogy milyen egyszerű átalakítani az otthonnak ezt a gyakran figyelmen kívül hagyott részét.