Exkluzív interjú Pődör Rebekával, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) csapatának irányítójával

Hogyan kerültél bele a kézilabda világába? Mindig is kézilabdázó szerettél volna lenni?

Apukám szivacskézilabdát gyártott és ezáltal ismerkedtem meg a sportággal. Körülbelül 5-6 évesen kezdtem el kézilabdázni, amióta az eszemet tudom az a célom, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjam űzni a sportágat.
 

Miért éppen az irányító  posztot választottad?

Igazából nem választottam, fiatal korunkban sok helyen megpróbálnak minket, a lehetséges összes poszton játszottam már, még kapuban is. Egyébként az alkatom és a játékstílusom legjobban az irányító poszthoz illik, gondolom emiatt is döntöttek úgy az edzőim. A kézilabdában amúgy is sok a kereszt és a helycsere, így a belső posztok mindegyikén megfordulok a meccsek alatt.
 
Mi volt az eddigi legnagyobb eredményed a sportban?

Mindig az volt a célom, hogy NB1-be játsszak tehát az a 3 év nagyon nagy büszkeségem. Egyénileg pedig a tavalyi évben a góllövő lista 3. helyét mondanám.


Milyen kihívásokkal kellett szembenézned a sportpályafutásod során?

Talán azt mondanám, hogy eddig mindig én voltam a fiatal és folyton bizonyítanom és extrán hajtanom kellett, hogy az idősebb, rutinosabb játékosok mellett szerepet kaphassak.

Mit gondolsz, milyen jellemzők szükségesek ahhoz, hogy valaki jó kézilabdázó legyen?

Szerintem a legfontosabb a szorgalom és az, hogy meglegyen valakiben a kellő akarat.
 
 
Példaképed van?

Igen, a példaképem Kobe Bryant. Nagyra tartom a szorgalmát, a kitartását és a mentalitását. Ha motivációra van szükségem az ő videóit szoktam nézni, sajnos a halála nagyon megviselt.

Melyik tulajdonságodra vagy a legbüszkébb és melyikre a legkevésbé?

A legbüszkébb arra vagyok, hogy soha nem adom fel és utálok veszíteni. De ehhez kapcsolódik az a tulajdonságom amire nem vagyok büszke, hogy ilyenkor tudok forrófejű is lenni.
 
 
Odafigyelsz-e az egészséges táplálkozásra? A kedvenc ételed?

Igen, nagyon is odafigyelek, szerintem egy sportolónál elengedhetetlen. Szeretném a maximumot nyújtani a pályán és az egyik legfontosabb összetevője ennek (az edzéseken kívül) a táplálkozás és természetesen a megfelelő pihenés. A kedvenc ételem a brassói csirkehússal.

Milyen stílus irányzatot szeretsz a divatban?

Szeretem az elegáns stílust, de a mai trendekkel is tartom a lépést. Ha épp nem melegítőben vagy edzéscuccban vagyok, akkor a letisztult elegáns szetteket részesítem előnyben.
 
 
Hogyan jellemeznéd a csapatod összetételét és dinamikáját?

Nagyon fiatalok vagyunk idén, viszont úgy gondolom mostanra álltunk össze. Egy gyors csapat vagyunk, akiknek előnyeik a lerohanások, de emellett hátul egy stabil fal és jó kapusteljesítmény is jellemez bennünket.

Mit gondolsz a női kézilabda jövőjéről?

Remélem a legjobbakat és várom, hogy újra a kézilabda világtérképén előkelőbb helyet foglaljunk el. Most szerintem kicsit átmeneti időszak van, de pár év múlva beérhetünk újra a régi helyünkre.
 

Milyen célokat tűztél ki magad elé a jövőre nézve a sportban?

Elsőként azt, hogy visszajussunk az NB1-be. Ezután majd ki szeretném magam mindenképp próbálni külföldön is. A legnagyobb célom viszont az, hogy mindig élvezzem és felszabadultan játsszak.

Köszönjük szépen az interjút, sok sikert kíván a továbbiakban is a Szakmai Elit csapata!