Jenka Stílusiskola Kft.Minősítés: Szakmai Elit Év Kiváló Szakembere 2023 díj tulajdonosa
Beosztás, szakterület: Szakmai Elit Divat & Stílus Márkanagykövet

Jenka, ahogy a szakmai körökben ismerik…

Jenka Boda Róbertné férfi, női szabómester, mestertanár Jenka Stílusiskola Kft. tulajdonosa 1970-ben kezdte férfiszabó szakmunkás-tanulóként a szakmai életet. Elmondása szerint könnyen ment számára a szakma tanulása, olyan érzés volt, mintha csak az emlékeket kellett volna felidéznie, ami már amúgy is benne volt. Tanuló korában is vállalt munkát másoknak, hisz úgy gondolta tanulni is úgy érdemes, ha rögtön gyakorlatba ülteti át az ismereteket.
 
1976-ban hagyta el az állami szférát. Székesfehérváron egyéni, méretre készítő Férfi- és női szabóságot vitt, ahol mindig egyedül alkotott a tervezéssel, a kelmeválasztással, saját szabás-varrás-vasalás technológiáit kifejlesztve, igényes megrendelőket öltöztetett, a stílusos megjelenés érdekében, a viselő megelégedésére.
 
 
Folyamatosan tanult, képezte magát a szabóság mellett. Ruhaipari technikus, majd Női szabó mester lett 1981-ben. A 90-es évek végén a Divatintézetnél Müller&Sohn Szerkesztő-modellező szabász oklevelet szerzett, pedig már magán úton elsajátította a módszert és így dolgozott akkor már 10 éve. A Könnyűipari Műszaki Főiskola Öltözet tervező szakán végzett, valamint Divatszín és Divatrajz képesítést szerezett Bajzáth Éva magánoktatásán. 2001-ben kezdett a szabóság mellett tanítani, majd 30 éves gyakorlattal a kezében és persze a tanításhoz két diplomát megszerzett.
 
Több száz tanítványa volt a saját alapítású és fenntartású Jenka Stílusiskola magán iskolájában az abszolút kezdőknek szóló tanfolyamokon.Később az OKJ-s képzéseken az ország több pontjáról érkezett tanítványok sorát indította el a csodálatos szabó szakmában a sikeres pálya felé.

A felnőttképzés megváltozása óta online oktatással foglalkozik, ami a www.jenka.hu oldalon, illetve a Léleköltések by Jenka Youtube és Facebook oldalon érhető el.
 
 

Éppen ebben az évben 50 éve vehette át a szakmai út elejét jelentő férfiszabó szakmunkás bizonyítványt….


A SZAKMAI ELIT KLUB CARD tagok részére

  • 15% kedvezményt ad tanfolyamokra.
  • 5% kedvezményt ad leckékre.
Vásárlás előtt kérjen információt a +36 20 552 2602 telefonon.