Rántott velő petrezselymes burgonyával


Hozzávalók
 
  • 80 dkg hártyázott sertés velő
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dl olaj

Elkészítés
 
  1. Áztassuk be egy edénybe a velőt, és tisztítsuk át. Ne használjunk folyó vizet mert szétesik. Ha nem sikerült lehártyázott agyvelőt venni, nagyon egyszerűen meg tudjuk mi is csinálni: csippentsük két ujjunk közé a velő felületén levő hártyát, és óvatosan húzzuk le. Az alapos tisztítást követően itassuk fel a velőről a nedvességet, majd sózzuk be.
  2. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat, .
  3. Forgassuk lisztbe a velőrózsákat, aztán ütögessük kicsit le, ne maradjon rajta fölösleg. Mártsuk a felvert tojásba, hogy mindenhol beburkolja, majd a zsemlemorzsába.
  4. Süssük 10 perc alatt szép ropogós aranybarnára a forró olajban. Papírtörlővel itassuk le róla az olajat, majd tálaljuk forrón.
  5. Köretnek készítsünk hozzá  petrezselymes burgonyát, és házi majonézt.
 

Petrezselymes burgonya készítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd egy kevés vizet. Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonyaszemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra! A burgonyától függ a hozzáadandó víz mennyisége. 

Nagyon szeretjük a Rántott velőt, és mivel nem lehet mindig hozzájutni, külön "esemény", ha sikerül elcsípni a hentesnél. Jó étvágyat!
 
Receptajánló: Némethné Máté Ilona
 
 
Receptajánló támogatója: