Pádár Borászat Padarovce Pádár Exclusive Feketeribizli bora Szakmai Elit Év Kiváló terméke Arany Csillag fokozatban részesült.

Immár XXVIII. alkalommal rendezte meg 2023. február 25-én a Szakmai Elit.hu online magazin egyik legkiemelkedőbb eseményét, a Szakmai Elit Év Embere díjkiosztó gálát, amelynek idén a Pannónia Pub & Grill Restaurant Szombathely adott otthont. Az XXVIII. Szakmai Elit díjátadó kiemelt rendezvénye a MenedzserekTopvállalkozások, - Civil és Szakmai szervezeteknek. Szakmai Elit szelleméhez itt társult  a művészet, a közélet, a pedagógia, a sport, a felnövekvő új generációk, az üzletemberek, a szakmák kiválóságainak maradandó életműve és az azt elismerő közönség kitüntető szeretete. 

díjazottak sorában szinte kivétel nélkül megtalálhatóa­k voltak a sz­akma legje­les­ebb képviselői.

A gálán a Pádár Borászat Padarovce Pádár Exclusive Feketeribizli bora Szakmai Elit Év Kiváló terméke Arany Csillag fokozatban részesült.

A Pádár borászat a történelmi Gömör vármegye szívében Rimaszombat közelében a mai Szlovákia területén található kis községben - Pádárban családi vállalkozásként működik. 2016-tól fekete ribizli termesztéssel és annak feldolgozásával foglalkozik. Fő termékük feketeribizli bor melyből évente kb. 30 000 palackkal készítenek.



Pádár községben nagy hagyománya van a ribizli termesztésének. Ezt tiszteletben tartva lett a borászat neve Pádár borászat és feketeribizli boraikat is Pádár névvel forgalmazzák.
 
A fekete ribizli bort 4 kategóriában kínálják kedves vásárlóiknak, félédes, félszáraz, és száraz habzó boraik, illetve a feketeberkenyés boraik kedveltek a vásárlók körében. Boraikat Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, forgalmazzák és magyarországi vásárlóik száma is szépen gyarapodik.
 
A fekete ribizli bor mellett fekete ribizli szörpöt, dzsemet és fekete ribizli pálinkát is kínálnak kedves vásárlóiknak. A fekete ribizli borászat megálmodója és hajtómotorja Simon Zsolt mérnök, de az alkalmazottak mellett segítségére vannak a család többi tagjai is.