Kérdések és válaszok: Válaszol Napsugár Anna énekesnő, gyógymasszőr, jeltáncművészeti ág megteremtője


Mi az a képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?

Fiatalkori álmom volt pszichológusnak, szexológusnak tanulni, de tanulmányaim félbehagytam édesapum elvesztése miatt. Sajnos az élet úgy alakította, hogy jótékonysági gyógymasszőr lettem. Ezzel sokkal többet tudok adni a masszázs alatt aki hozzám jön, mint pszichológusként, boldog vagyok, hogy az utamat ez-felé nyitottam. Legnagyobb díjaim énekművész- dalszerzőként 10 aranylemez 2 platina lemez.
 
 
Hol dolgozol és mit szeretsz benne?

Főállásom a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségében lassan 22-ik éve adminisztrátor, 20 évig fotóriporter voltam, a humanitásnak besegítettem. Imádom minden munkám, rend és profizmus a lelke mindennek!
 
 
 Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?
 
Dr. Komáromi Pisti: Miért fáj a szív legújabb dalát tanulom, mert egy álmom válik valóra, duóban elkészítjük legújabb mély dalát, ami szinte rólam is íródott, mikor kicsit meghaltam férjem elvesztése után, Pisti legjobb barátja is volt. Pisti volt lassan 30 éve aki felkarolt, hogy az általam Magyarországon létrehozott speciális jeltánc művészeti ággal, egyetlen hivatalos működési engedéllyel és 99 bajnoki arannyal rendelkező művészként kísérjem a dalait. 15 évig kísértem a dalait előadásain, azóta művészi barátságunk örök.
 
 
Van kedvenc vacsorád?
 
Mindenevő vagyok, nekem minden étel a kedvencem ami elém kerül. Édesanyum mindig mondja, ha kitör a háború, én nem halok éhen, mindenből lehet isteni ízvilágot alkotni, csak tudni kell mit kívánsz, mennyi a pénzecskéd rá, és mi az alapanyag amiből tudsz alkotni.
 
Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?
 
Édesanyum, Horváth Zoltánné  Rusz Éva, ő a barátnőm, a lelki társam, a szakácsom, a Napsugár Anna Fashion ruha kollekcióm lelke, s a mindenem akinek köszönhetem, hogy eddig eljutottam. Paál Gergely keresztapum, amióta segített megvalósítani, hogy felnőtt fejjel a Bazilikában a Római katolikus egyház gyermeke lehessek, mindig vigyáz rám második apaként, végig fogja a kezem jóban rosszban, örök elszakíthatatlan szeretet kötelék a mienk, vigyázok rá a legdrágább kincsem.
 Horváth Olivér és Horváth Zoltán testvéreim, akik gyermekkorom óta segítenek nőnek és embernek maradni ebben a nehéz világban, tőlük tanultam, hogy soha ne adjam fel, nekik köszönhetem női testben erős férfi lakozik! Kereszttesóm B. aki nélkül most nem lennék újra művésznő, újra értelmet nyert szeretetben életem! Német Zsuzsi keresztlányom, az angyalarcú kisgyerek dalt róla írtam, amiben többszörös országos jeltáncbajnokok lettünk duóban, színpadi látványtánc- jeltánc kategóriában. Zsuzsi hatalmas szeretet bomba, aki gyermekem helyett gyermekem.
 

Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
 
Horváth Zoltán Édesapum, egykori dj taxis, tavernás mindig azt mondta, lányom a gonoszok a túloldalon vannak, próbálj meg maradni a szeretet oldalán és nem a rossz utat választani, mindig jótékonykodj amíg élsz, ezt gyermekkorom óta őrzőm és teszem nagy szeretettel.
 
Mi az, amit mindig is ki akartál próbálni?
 

 
Gyermekkorom óta álmom volt, példaképem, Simándi József által előadott Bánk Bán, Hazám-Hazám dalt felénekelni, ami most sikerült a Pál Zoltán Hangstúdióban, Pitti Katalin 8 éve tartó speciális hang és dal képzés oktatása után. Amiért örökre hálás leszek, hogy megvalósulhatott, mert első siket nőként énekeltem fel ezt a nagyon nehéz férfi dalt!
 

 
Mit jelent számodra az „otthon”?

Amiben most vagyok, hazajönni a szeretett kis 40 négyzetméterbe, a nyugalom szigetére, ahol jótékony céllal, ajándékba gyógymasszírozok. Szeretetet árasztok, a jótékonysági szeretet lelkem útján. Ahol írom a dalaimat és készülök a következő énekes-táncos előadásomra és ahol edzhetek, fogadhatom családom, barátaim, jeltáncosaim, mind megkapom kis otthonomban, amit drága néhai férjem szerelmének és szeretett fiainak köszönhetek.
 
 
Mi a rossz szokásod?

Mindig egyenes és őszinte vagyok, amit sokan nem szeretnek, az őszinteség életem legfontosabb mozgató eleme, anélkül nincs tiszta élet! Rendmániás és tisztaságmániás, mindennek a helyén kell lennie, ha nem úgy van, addig pörgők amíg úgy lesz. Tiszta ház - rendes ház! 
 
 Hol van a kedvenc helyed Magyarországon?

Életemben sok gyönyörű helyen jártam a 35 évem alatt a fellépéseim által Magyarországon. Igaz a mondás: mindenhol jó, a legjobb otthon! Mindenem a Széchenyi gyógyfürdő immáron 30-ik éve, mert az 5-ik gerincműtét után nekik köszönhetem, hogy újra járhatok , táncolhatok és ember lehetek. Budapest 5. kerületben, 6. kerületben nőtem fel, huszadik éve 5. kerületi lakos vagyok, fontos a lánchíd és a Duna közelsége!
 
 
Melyek a legjobb és a legrosszabb ajándékok, amiket valaha kaptál?

Legcsodásabb ajándék amit az élettől, a jóistentől kaptam. Tavaly drága férjem, Scharek János elvesztése után, ami összeomlasztotta lelkemet csillámpor darabban volt lelkem egészen máig, 47 évesen még egyszer esélyt kaptam, hogy az igaz szerelmet megtapasztalhassam, amire még nem állok teljesen készen, de eljön az ideje egyszer! Adj reményt a boldogságodnak, mert csak 1 életed van, és szükség van a szeretet életérzésre, mert varázslatos dolog történik alatta. Mindenki érdemel második esélyt, ne szalaszd el, nem vagyok biztos benne, hogy lesz harmadik! Másik legszebb ajándékot idén kaptam, Proksa Zoltánnal felénekeltük a Halleluja dalomat, mert több élő előadásunkon nagy siker volt, vastapsot kaptunk! Fogadjátok sok szeretettel a klipet, a csodálatos Aaminah Szabó Ágnes inspirációs táncművész csodájával!
 

 
Most nyernél a lottón nagy nyereményt, mire költenéd?

Csinálnék Napsugár Anna: Halleluja 3-ik zenei cd-ét. Soha ne mondd, hogy soha című verskönyvemet, aminek a bevételét jótékonysági célra fordítanám. A mozdulj egyesületnek adnék belőle, hogy megvalósíthassák csodákat rejtő éves rendezvényeiket, és végre kifizethetném a televízióba kerülésemet a nagy csatornákon a klipjeimmel.  Az a legnagyobb álmom, hogy a Duna televízióban bemutatásra kerülhessenek legfontosabb lelki dalaim, amik aranylemezesek lettek. Akadálymentesíteném és kicserélném az ajtókat, ablakokat, villanyhálózatot a lakásban, mert nekem sosem lesz rá pénzem! Szponzorokat várok Sos ablakcserére!