Mexikói töltött paprika

Hozzávalók 6 adaghoz
  • 6 darab kaliforniai paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab jalapeno
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 doboz vörösbab
  • 1 doboz kukorica
  • 2 tk kömény
  • 2 tk chilipehely
  • fél tk fűszerpaprika
  • fél tk oregánó
  • ízlés szerint só, bors
  • 80 dkg kockázott paradicsom (lében)
  • 1 bögre rizs
  • ízlés szerint friss koriander
  • 2 bögre cheddar sajt
 

Elkészítés:
 

A rizst először olívaolajon picit lepirítjuk, felöntjük 2 bögre alaplével, 15 percig főzzük, majd 5 percig még fedő alatt hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Vágjuk félbe hosszában a paprikákat, magozzuk ki őket, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Vágott felükkel lefelé fordítva pirítsuk le őket egy serpenyőben 15 perc alatt. Amíg pirulnak, nekiállhatunk a tölteléknek.
 

Egy evőkanál olívaolajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, ehhez adjuk a fokhagymát és a jalapenot, és addig süssük őket, amíg meg nem puhulnak. Sózzuk, borsozzuk.

Adjuk hozzá a pulykahúst, fűszerezzük a köménnyel, chilivel, paprikával, oregánóval. Süssük addig, amíg a husi ki nem fehéredik.
 

Mehet hozzá a bab, a kukorica és a kockázott paradicsom a levével együtt, főzzük addig, amíg a lé elfő kicsit.

Vegyük le a tűzről a szószt, keverjük bele a rizst és a koriandert. Sózzuk, ha szükséges.

Töltsük meg a paprikákat a töltelékkel, majd szórjuk meg mindegyik tetejét reszelt sajttal.
 

Rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyünk a tepsi tetejére alufóliát, és tegyük be őket az előmelegített sütőbe. 20 perc után vegyük le a fóliát, és így süssük még őket 10-15 percig, amíg a sajt meg nem olvad.

Tejföllel, salsával, olívabogyóval tálaljuk.