Kérdések és válaszok: Válaszol Magosi Krisztina okleveles kutyakozmetikus, terápiás kutyamasszőr


Mi az a képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?

Sokan nem tudják, hogy gyermekkönyv meseíró is vagyok. Két kötetem is megjelent Lilikutyus kalandjai Gazdianyuval 1., 2. címmel. A mesék Lilikutyusom egy spániel kutyus igaz történeteit meséli el kutyaszemmel nézve a világot.
 

Akik már ismerik a történeteket, nagyon várják a folytatást. Szinte minden gyermek talál benne egy olyan mesét, amit a szüleiknek, nagyszüleiknek újra és újra el kell mesélnie. Örülök, mikor jönnek hozzám és kérdezgetik, tényleg megtörténtek-e ezek a történetek. Sajnos Lilikutyus már nincs köztünk, de a mesékben tovább él az emlékezetünkben.

  
Hol dolgozol és mit szeretsz benne?

Jelenleg a „BETTY” Kutyakozmetikában vagyok kutyakozmetikus és a Fürge Tappancsok Terápiás Kutyamasszázs Kuckóban terápiás kutyamasszőrként segítem a műtött, sérült, öreg kutyusokat.

A „BETTY” Kutyakozmetikában minden nap más és más kutyus jön hozzám szépülni, szeretek velük foglalkozni. Örülök a rendszeresen visszajáró vendégeknek, és az újonnan érkezőknek egyaránt. Ha egy vendég kutyus átkel a szivárványhídon együtt sírok a gazdáival. Mikor nálam járnak mindig egy kicsit az enyémek is. Sok vendégem gazdijával sikerült baráti viszonyt kialakítanom, amire nagyon büszke vagyok, és ha a szükség úgy hozza szívesen segítünk is egymásnak.
 

A Fürge Tappancsok Terápiás Kutyamasszázs Kuckóban a vendégeim sérült, műtött, öreg kutyusok, akik segítségemre szorulnak. Örömmel nézem, ahogy egyre jobban és jobban érzik magukat egy-egy kezelés után. Természetesen büszke vagyok a gazdikra is, hogy tanácsaimat megfogadva a kezelések között Ők is betartják a javaslataimat és segítik kutyusuk minél előbbi felépülését.
 
  
Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?

Szeretem a régi Agatha Christie sorozatokat, és a Sherlock Holmes filmeket. Bármikor újra meg tudom nézni Ötvös Csöpi kalandjait főleg a Pogány Madonnát, mivel Balatonról a régi képkockák láttán mindig eszembe jut a boldog gyermekkorom, amikor még szinte minden hétvégét és nyarat ott töltöttem a családommal.

Sajnos kevés időm jut olvasásra, most a páromtól kapott Glázer Tamás A Balaton legnagyobb rejtélyei című könyvét olvasom, amit a szerző maga dedikált nekem a Balaton szerelmesének.

 
  
Vajon tényleg milliárdos aranytartalékot rejt a Balaton? Miért nem tárják fel a tóba süllyedt városok titkait? Ezekre a kérdésekre is választ ad az idei nyár strandkönyve, a Balaton legnagyobb rejtélyei, amelyben könnyed sztorikon keresztül ismerkedhetünk meg a tavat övező érdekességekkel.

Zenei ízlésem kicsit más, mint a legtöbbi emberé, főleg a jazz zenét és a fúvós zenekarok zenéit, pánsípos zenéket hallgatom a legszívesebben.
 


Forrás: youtube.comLeo Rojas & Gheorghe Zamfir Greatest Hits Full Album 2021 | The Best of Pan Flute

Van kedvenc vacsorád?

Imádom a sült tojást, lilahagymával, szalonnával, sajttal, bazsalikommal, majonézzel a tetején, frissen sütött zsemlével, pirospaprikával, és a bundáskenyeret.
 

Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?

A legfontosabb ember az életemben a párom. Mindig mellettem áll, önzetlenül segít bármiben. Mindig számíthatok rá. Együtt örülünk, nevetünk, együtt sírunk, ha úgy hozza a sors. Remélem még nagyon sokáig élvezhetjük egymás társaságát.

Mi az, amit mindig is ki akartál próbálni?

Legnagyobb álmom, hogy ejtőernyős ugráson vehessek részt. Valószínüleg ez álom is marad most már, mivel a gerincem nem bírná ki egy ilyen ugrással járó rázkódást.
 

Mit jelent számodra az „otthon”?

Az „otthon” ott van számomra, ahol együtt vagyok a párommal, családommal és mindenki tudja rólam az „otthon” ott van, ahol a kutyusaimmal együtt lehetek. Lehet ez bárhol, csak mind együtt legyünk.
 

Mi a rossz szokásod?

A munkában sajnos nem tudok nemet mondani. Próbálok mindenkinek az igényét kielégíteni, kedvében járni és magam elé helyezve megoldani a dolgokat. Sokszor még az utolsó utáni időpontra is adok időpontot egy-egy vendégnek kutyakozmetikára vagy kutyamasszázsra.
 

Hol van a kedvenc helyed Magyarországon?

Immár 45 éve járok a családommal Balatonberénybe. Imádom a Balatont. Legszívesebben, ha az egészségem is engedi nyugdíjjasként ott telepednék le.
 

Melyek a legjobb és legrosszabb ajándékok, amiket valaha kaptál?

Ilyenre nem emlékszem. Örülök az ajándékoknak, de ennél is jobban szeretem én adni az ajándékot másoknak. A kozmetikában is mindig kitalálok apró ajándékokat a vendégeim számára. Örülök, és boldoggá tesz, ha örömet szerezhetek másoknak.

Mi a kedvenc hobbid?

Kedvenc hobbim kettő is van, az egyik a horgászat. Már gyermekkorom óta horgászom az édesapámmal. Most már szerencsére a páromat is megfertőztük ezzel a hobbival, így már közösen hódolhatunk a horgászat szenvedélyének.
 

A másik hobbim a kutyakiállítás. Nagy élvezettel veszek rész különböző helyeken Magyarországon és külföldi országokban tartott kutyakiállításokon.
 

Azon kívül, hogy saját kutyusomat vezetem fel ezeken az eseményeken és remek eredményeket hozunk, nagy tapasztalatokra is szert teszek, mint kutyakozmetikus.
 


Olíviával két napos kutyakiállításon voltunk Varazdin Horvátországban. Szuper eredményeket ért el Olívia.
 
Sok új emberrel és olyan kutyafajtával is megismerkedhetek egy-egy ilyen eseményen, amik nem jellemzőek az én kutyakozmetikámban.
 

Most nyertél a lottón nagy nyereményt, mire költöd?

Befektetném egy nagy kutyás létesítménybe. Lenne benne orvosi ellátás, kutyakozmetika, kutyawellness, kutyamasszázs, kutyajátszóház, kutyanapközi. Minden, ami a kutyáknak és gazdáiknak fontos lehet.