Kérdések és válaszok: Válaszol Czibere Csilla szépség mentor, kozmetikus, arcszobrász Chill & Young Beauty

Mi az a képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?

Amikor olvastam ezt a kérdést, az első dolog ami ezembe jutott, az, hogy nem vagyok vegetáriánus. Sokszor találkoztam azzal, hogy az emberek valamiért azt gondolják rólam, nem eszem húst, pedig eszem, sőt nagyon szeretem.

Ha képességet kellene említenem, akkor a különböző helyzetekhez való gyors alkalmazkodást tudnám említeni. Imádok elegáns rendezvényeken megjelenni, de a sarki kocsmában a helyiekkel is szeretek beszélgetni. De ez igaz országok, nemzetek közötti váltásokra is. Ahogy egyszer egy ismerősöm fogalmazott, téged bárhol ledobnak, te azonnal feltalálod magad. És ez valóban így van, annak ellenére, hogy a stabilitás elementáris része az életemnek.
 
 
Hol dolgozol és mit szeretsz benne?

Jelenleg hetente 2 alkalommal, kedden és csütörtökön dolgozom személyes formában, Budapesten a XII. kerület Fürj utca 7. szám alatt a MyTime Studio-ban. Ilyenkor kozmetikai kezelésekre, egyéni arcjóga tréningekre, masszázsokra jönnek hozzám a kedves vendégek. A hét többi napján az online anyagaimon dolgzom, YouTube videókat gyártok magyar és spanyol nyelven.
 


 
Mit nézel, olvasol vagy hallgatsz jelenleg?

Most éppen Müller Péter Titkos tanítások című könyvét olvasom. Szívesen hallgatok előadásokat szépség, egészség, lélek témában, de sokszor jó csak úgy lenni, csendben és hallgatni a csendet. Olyankor jönnek a legjobb ötletek.
 

A hit. Az Isten-élmény. A megismerés. A magány. Az újraszületés. A szellemvilág. A szeretet. Az anyai sors. A szív. A lélekjelenlét. És főleg azt a legnehezebb kérdést: hogyan lehet ebben a mai, bomlott világban, melyet minden ősi hagyomány "utolsó időknek" nevez, értelmesen és harmonikus lélekkel élni. Igyekeztem megfejteni ezeket a titkokat, de mindig elérkeztem egy pontig, ahol megálltam és meghajoltam a megfejthetetlen előtt. Innen már nem tudok egyedül továbbmenni. Olyan az élet, mint egy közös kirakós játék: a teljes kép hiányzó részei már a te lelkedben vannak, mert azokat csakis te élted meg. Fejtsd meg őket, s magadban írd tovább a könyvünket. Talán együtt eljutunk az igazi válaszokig.
 
Van kedvenc vacsorád?

Nem címkézem az étkezéseket. Akkor eszem, amikor éhes vagyok. Ha sokáig dolgozom, mondjuk este 7-8 óráig, akkor már nem is eszem. Sokszor tartok időszakos böjtöt, ezért a vacsora legtöbbször kimarad. Ha mégis kellene kedvenc vacsorát mondanom, akkor a friss rukkolát említeném paradicsommal, magvakkal, egy kis kecskesajttal, friss zöld fűszerekkel, olívaolajjal.
 


Több évig Spanyolországban éltem, az egyik kedvenc ételem volt a
sáfránnyal színezett paella marinera garnélarákokkal
 
Ki a legfontosabb ember az életedben és miért?

A párom. Mert ő nem csak a párom, a társam, hanem ettől sokkal több. Sokat tanulok tőle és általa magamról is. Folyamatosan feszegeti a határaimat, hogy naponta jobb legyek az előző napi önmagamnál. Teszi mindezt szeretettel, elfogadással, ugyanakkor nagyon határozottan, hogy esélyem se legyen mást tenni, mint fejlődni. Mindketten tudjuk, hogy minden körülmény között számíthatunk egymásra. Legyen szó bármiről, igazi cinkosok vagyunk.
 


"A harmónia a Szeretet másik neve - mert ez az egyetlen olyan létállapot, ahol a másikkal zavartalanul összerezgek: mindketten úgy vagyunk együtt, hogy ugyanakkor önmagunk is vagyunk."
 
Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

Kéretlenül és ingyen tanácsot nem adunk.  Bár ezt a tanácsot kéretlenük kaptam, megfogadtam.
 
 
Mi az, amit mindig is ki akartál próbálni?

Mindig az volt a vágyam, hogy különböző helyeken dolgozzak, félévet itt félévet ott. Amikor ezt megkaptam, 5 éven át dolgoztam így Európa különböző szállodáiban, rájöttem, hogy ez mégsem akkora buli, mint gondoltam. Kicsit hontalannak éreztem magam és elfáradtam a folyamatos „költözésben”. Ezért végül úgy döntöttem maradok Magyarországon és itt lesz a bázisom. Itthon dolgozom, de online a világ különböző pontjain jelen vagyok.
 
 
Mit jelent számodra az „otthon”?

Az otthonom ott van, ahol a párom is.. Az otthon számomra a béke szigete, ahol megpihenhetek, ahol nyugalom, harmónia van.
 
 
Mi a rossz szokásod?

Szeretem a rendet, de a szekrényemben, a ruháim között nem tudok rendet tartani. Ezért van hatalmas szekrényem, sok polccal és csak rácsukom az ajtót a rendetlenségre.
 
 
Hol van a kedvenc helyed Magyarországon?

Sok hely van, amit szeretek Magyarországon. Kedvenc helyet nem tudok említeni, mert mindegyik helyet másért szeretem. Például a zempléni kisfalut, Újhutát, azért szeretem, mert kedves gyerekkori emlékek kötnek oda. Kőtelket, ahol a vidéki házunk van, azért szeretem, mert az egész falu olyan, mint egy arborétum és tele van rejtett kincsekkel. 
 
 
Melyek a legjobb és a legrosszabb ajándékok, amiket valaha kaptál?

Eddigi életem legjobb ajándéka egy mexikói út volt, amire már nagyon régóta vágytam.
A legrosszabb pedig a 40. születésnapomra kapott sárga arany lánc volt. Egyrészt nem passzolt a stílusomhoz, másrészt nem szeretem a sárga aranyat,
 

Most nyertél lottón nagy nyereményt, mire költöd?

Nem hiszek a lottónyereményben. De ha el kellene játszanom a gondolattal, akkor vennék egy tengerre néző házat Marbellán. A fennmaradó összeget pedig mesterséges intelligencia részvényekbe fektetném.