Hirth János Mocsán Csemege fűszerpaprika őrlemény Fadd Szakmai Elit Év kiváló terméke 2023 Díj Arany csillag fokozatában részesült

Immár XXVIII. alkalommal rendezte meg 2023. február 25-én a Szakmai Elit.hu online magazin egyik legkiemelkedőbb eseményét, a Szakmai Elit Év Embere díjkiosztó gálát, amelynek idén a Pannónia Pub & Grill Restaurant Szombathely adott otthont. Az XXVIII. Szakmai Elit díjátadó kiemelt rendezvénye a MenedzserekTopvállalkozások, - Civil és Szakmai szervezeteknek. Szakmai Elit szelleméhez itt társult  a művészet, a közélet, a pedagógia, a sport, a felnövekvő új generációk, az üzletemberek, a szakmák kiválóságainak maradandó életműve és az azt elismerő közönség kitüntető szeretete. 

díjazottak sorában szinte kivétel nélkül megtalálhatóa­k voltak a sz­akma legje­les­ebb képviselői.

A gálán a Hirth János Mocsán Csemege fűszerpaprika őrlemény Fadd Szakmai Elit Év kiváló terméke 2023 Díj Arany csillag fokozatában részesült.

 

MOCSÁN FŰSZERPAPRIKA  Fadd, ahol a csúcsminőségű fűszerpaprikát termelő Hirth János él, annyit kell tudni, hogy a kalocsai tájkörzethez tartozó település, és Kalocsával szemben, a faddi Holt-Duna partján, Paks és Szekszárd között félúton található. (A Duna fő ága a 19. század végi nagy folyamszabályozások után távolabb, mintegy 5 km-re került a falutól.) A település három fő profilja: a fűszerpaprika termesztés és feldolgozás, a dohánytermesztés és feldolgozás, és a halászat.
 
Nem véletlen hát, hogy éppen ez a három jelkép van jelen a község címerében is, és 2005 óta ez lett Hirth János egyéni vállalkozásának is a logója.


 
A Mocsán Paprika Manufaktúra rengeteg kézi munkát igényel, nagy törődéssel, a minőség iránti fanatikus elkötelezettséggel és példamutató gondossággal készíti csúcsminőségű fűszerpaprika őrleményeit.
 
Jó volt vele főzni! Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd A Mocsán Paprika Manufaktúra a kalocsai tájkörzethez tartozó területen jelenleg 15 hektáron termel kézzel szedett fűszerpaprikát. A kézzel betakarított faddi fűszerpaprikát ezt követően “raschel” tömlőkbe töltik és szellős, fedett tárolókban, 4-6 hétig érlelik. Az érlelt paprikát válogatják, osztályozzák, csumátlanítják.