Gasztronómiai utazgatások Horvátországban - Motovun és környéke

Gasztróturánk során felfedeztük Belső-Isztriát, amely során Motovun városába látogattunk el. Megkóstoltuk a helyi termékeket, és megismertük a régió történelmét és legendáit.

Élveztük a festői útvonalat számos lélegzetelállító fotózási lehetőséggel.

Motovun


Motovun egy festői település Horvátországban, az Isztriai-félszigeten található. A város a Mirna folyó völgyében helyezkedik el, gyönyörű tájjal és domborzattal rendelkezik. A település középkori várfalakkal ölelt városközpontja a regionális turisztikai látványosságok egyik jelképévé vált.
 

A városkapu

A gyönyörű történelmi városkapuk, amelyek közül néhány a 14. századból, mások a 16. századból származnak, Motovun község legfontosabb látnivalói közé tartoznak. Közvetlenül az óváros szívébe vezetnek, amelyet egy impozáns és jól megőrzött erőd vesz körül. Különösen lenyűgöző a külső falgyűrűn található „Toranj novih vrata” kapu, amelyet fontos velencei patríciuscsaládok címerei díszítenek.

 

Trg. Piaza de Soto

Közvetlenül a kapuk után a Trg. Piaza de Soto, Motovun egyik legszebb helyére mentünk. Számos kert hívogat, hogy elidőzz és élvezd a jó kávét vagy a finom horvát bort, miközben lélegzetelállító kilátás nyílik a Mirna-völgyre. Montana Pizza, Mediterranean fogyasztottunk szarvasgombás pizzát! Nagyon finom volt, igazi kulináris élmény!


Gasztró különlegességi élelmiszerbolt meglátogatása
 

 
Felfedeztük Isztria jól őrzött szarvasgombatitkát ezen a Livade városából induló vezetett gyalogtúrán. Megtudtunk mindent a szarvasgombáról, az erdőről és arról, hogyan képezik ki a szarvasgombavadász kutyákat.
 

 

 
Tudtad? Az ókori görögök és rómaiak a szarvasgombát csemegeként, afrodiziákumként és gyógyszerként használták.
 

 
Ismerkedtünk az isztriai mikroklímájával és a Motovun-erdő ökoszisztémájával.


 
Emlékezetes ételkóstoló Restaurant ZIGANTE vendéglőben.

Mi a feleségemmel az egyediség kritériumai alapján választjuk ki az éttermeket - valami különösen eredeti vagy ízletes étel, szokatlan ételkészítési mód, kellemes környezet, a séf innovációja és kreativitása, specializáció egy idegen ország konyhájára stb. Szeretjük a luxus éttermeket a hangulat, a kiszolgálás színvonala és a legjobb szakácsok tudása és kreativitása miatt.
 A szarvasgomba luxus alapanyag, az  étterem friss szarvasgombát kínál vendégeinek
 
A lédús húsra szórt friss fekete szarvasgomba vékony szeletekből készült kis előétel, minden falatja elbűvölő élménnyé varázsol. Kényeztettük magunkat egy felejthetetlen gasztronómiai élménnyel! 
 

 
A ZIGANTE Livade étterem változatos ételek széles választékát kínálja a hússpecialitások gasztronómiájának megkóstolásához. A kóstoló során megérezhettük az isztriai konyha minden szépségét, ha pedig ehhez hozzáadjuk a csúcsbor ízeit - ez egyedülálló gasztronómiai élmény garantált!
 

 
Néha azon tűnődöm, hogyan lehetséges, hogy mi, szenvedélyesebb viszonyban vagyunk az ételekkel, mint sok profi szakács, és hogy nagyobb érdeklődést mutatunk a kulináris trendek vagy kísérletek iránt.