Exkluzív interjú Huber Frank férfi - női fodrásszal, Huber Frank HairSalon és a Huber & Briel Hair Fodrász Szalon Budapest tulajdonosával

Következő interjúalanyunk Huber Frank, négyszeres országos bajnok fodrász, akinek szalonjában sokkal több várja a vendéget, mint egy szimpla hajvágás: az ollókezű Frank egy igazi életérzést nyújt a betérőnek. Frank sokáig kereste a helyét a világban, és az élet meg is próbálta derékba törni a karrierjét és az életét, de ő nem hagyta magát. Hihetetlen pozitivitásával és tenni akarásával, a komfortzónájából kilépve ment előre, és hamarosan sikert sikerre halmozott.

Mi inspirált téged arra, hogy fodrásznak állj?

Másodgenerációs fodrászként már gyerekkorom óta lenyűgözött, hogy a megfelelő frizura nem csak jó megjelenést biztosít a hétköznapokban, hanem magabiztosságot is ad a viselőjének! Mindig is fontos volt számomra a megjelenés és jó érzéssel tölt el másokból is elővarázsolni a bennük rejlő szépséget. 
 

Mióta dolgozol a fodrász szakmában, és milyen képzéseken vettél részt? 

19 évesen végeztem, most töltöttem a 25-öt tehát 6 éve már így visszagondolva nagyon gyorsan elmentek az évek  Rengeteg versenyen és bemutatón vettem részt mint fellépő és Oktató Fodrász szeretek inspirálódni. Ez a szakma az örök megújulásról, tanulásról, tapasztalatok szerzéséről és fejlődésről szól szépérzékkel ötvözve. 


Hogyan tartod naprakészen magad az új trendekkel és technikákkal kapcsolatban? 

Nekünk fiataloknak nagy segítséget jelent az internet, ahol sok minden elérhető már a szakmával kapcsolatban videó anyagok, új technikák, trendek könnyen megtalálhatóak. Azonban én jobban híve vagyok az élőben történő képzéseknek, sokkal személyesebbnek tartom, szeretek új embereket megismerni. Gyakran látogatom azokat a Mester/szakembereket is akikkel évek óta bővítjük egymás szakmai tudását és fejlesztünk ezzel másokat is.
 

Mi a kedvenc frizura típusod, amit készíteni szeretsz, és miért? 

Szalonkörnyezetben a klasszikus férfi, illetve az átmenetes női frizurák. Mivel jó érzés látni, ahogy apró elemenként és vágásonként áll össze a forma, minden hajszálnak megvan a maga helye.
Versenykörnyezetben Kreatív stílus, illetve Divat hajvágás a kedvencem. Fontos számomra a színek és formák harmoniája.
 
 
Milyen különbségeket tapasztalsz a férfi és női hajvágások között? 

Mind a kettőnek megvan a maga szépsége, más féle tudás technika illetve beállítottság kell a hajak elkészítéséhez. Függ attól is kinek mire áll jobban rá a keze a szakma elsajátitásakor.  Napjainkban már a férfiak is hasonló gyakorisággal járnak akár csak a hölgyek. 

Milyen gyakori hibákat követnek el az emberek a hajápolás során, és hogyan lehet ezeket elkerülni? Milyen termékeket ajánlasz a mindennapi hajápoláshoz?

Túl sok fésülés, nagyon gyakori/nem elég gyakori hajmosás, nem megfelelő termékek használata,törölközős dörzsölés, túl meleg víz. Mindenképpen kimondott hajápoló termékeket, amiket fodrászoknál és fodrászkellékeseknél lehet venni. Gyakran veszem észre új megkereséseknél a nem profi termékek okozta káros hatásokat a hajon és fejbőrön. 


Hogyan kommunikálsz az ügyfelekkel, hogy biztosan megértsd, mit szeretnének?

Szeretem megismerni a vendégeimet, ki mivel foglalkozik, mit képvisel, mik a hobbyjai stb. ezek fontos  szerepet játszanak a hozzá illő frizura megálmodásában majd elkészítésében is.
Egy profi szolgáltatásban, azaz egy  életérzésben legyen része az ügyfeleinknek.
 

Van-e valami különleges történet vagy emléked a pályafutásod során, amit szívesen megosztanál?

Fiatal korom ellenére sok dolgon mentem keresztül az életemben. A legemlékezetesebb eddig talán az volt a  karrieremben, amikor 2021-ben 2 számban is Országos Bajnok lettem Kreatív Stílusban és Fashion Pro kategóriában.  Akkor úgy éreztem, hogy a sok éjszakában elnyúló gyakorlás és befektetett gyakorlás  megtérült. 
 

Hogyan kezeled a kihívást jelentő helyzeteket, például ha az ügyfél nem elégedett az eredménnyel? 

Igyekszem mindig részletesen átbeszélni a vendégek elképzeléseit, kiküszöbölve ezeknek a kellemetlen helyzeteknek az előfordulását hozzáöntve a szakmai tudásomat, fontos szempont nálam, hogy ne csak jól álljon a frizura, hanem a viselése és ápolása se jelentsen nehézséget. Gyakran hallgatok a vendégeim megérzéseire is, hiszen ő lesz a viselője a kialakított hajstílusnak. 

Hogyan látod a fodrász szakma jövőjét, különösen a technológiai fejlődés és az új trendek fényében? 

Technológiai fejlődés tekintetében abszolúte pozitív, van rengeteg dolog ami könnyíti a szakemberek dolgát. Az új trendek mindig jönnek, hozzá kell igazodni, fejlődni, felvenni a ritmust, ez fontos szerintem más szakmákban is ha kiemelkedően szeretnénk végezni. A Spilgery Talk legújabb epizódjában Huber Frank, négyszeres országos bajnok fodrász

Milyen tanácsokat adnál valakinek, aki most kezdi a fodrász karrierjét? 

Merjen bátran kipróbálni mindent, hiszen ebben a szakmában a saját tapasztalatai által tud következtetéseket levonni, amiből később fejlődni tud. És rengeteg gyakorlás, kitartó munka, alázat szükséges.

Köszönöm szépen az interjút, sok sikert kíván a továbbiakban is a Szakmai Elit csapata!