Érkezés Katmanduba, városlátogatás

  • Magasság: 1400 m/4600 láb
Esti órákban megérkeztünk a túrázók paradicsomába, Nepálba. Nepált gyönyörű himalájai csúcsok, gazdag természeti biodiverzitás, valamint gyönyörű kultúra és történelem jellemzi. Miután megérkeztünk a kathmandui repülőtérre,a Reptéri Transzferrel eljuthattunk a lefoglalt kathmandui szállodába. 

Miután bejelentkeztünk a szállodába, felfrissültünk, és hamarosan eligazítást kaptunk, ahol megismerhettük a túrát és a következő napok menetrendjét. 

Másnap  elindultunk felfedezni Katmandut, és akinek még valami hiányzott a túrához, vásárolhatott felszerelést .
 
 
Kezdésnek meglátogattuk a Monkey Temple nevezetű városi látványosságot.
Ahogy az a nevéből is adódik rengeteg majommal találkozhattunk, akik olykor meglopták a túrázókat!
 

 
Katmandu zajos, modern utcáitól távolabb, az óvárosában ma is ősrégi szentélyek, templomok, sztúpák, istenszobrok és paloták idézik a régmúlt hangulatát. 
 

Nepál az istenek földje, Katmandu, a főváros pedig a templomok városa elnevezést kapta – nem ok nélkül.

A sztúpák öt építőelemének szimbolikus jelentése van, megfelelnek az öt elemnek, ahogyan az imazászlók színei is. A buddhista mesterek által tervezett imazászlókra írt mantrák és szútrák üzenetét a szél viszi magával, hogy harmóniát, boldogságot és szerencsét hozzanak a környezetükre. 
 


Boudhanath Stupa, Nepál legnagyobb buddhista sztúpája


 
A világ egyik legszegényebb országának fővárosa magával ragadja az odalátogatót: annak ellenére, hogy lépten-nyomon érzékelhető a nyomor.Hajnalban start. Vigyázz Everest, mert jövünk!

Készülődünk a Everest Base Camp túra 1. napjára: Repülés Luklába, onnan továbbmegyünk a 2800 méteren fekvő Phakdingig.